Bærumsløkka ute av cupen

12. Seriekamp; Oppsal 2 – Bærumsløkka 12-1 (5-1)

Trasop kunstgress/Oppsal Arena: Litt regn, overskyet, ca 14 grader, svak dag for fotball

Tilskuere: ca 8 + hun i kiosken og David Moir

4-4-2:

Gulbrandsen
Halvorsen  – Moen – Haave – Morisbak

Dalen – Jan Derek – Torgersen – Tiger

Axel – Kenneth

Benyttede innbyttere: Dahle og Nico

BB = Stian Halvorsen

 

Oppsumering:

Yes, yes!

Å faen er det Torsdag igjen…! Vi snakker et av topplagene i dag, Oppsal 2. Sånne andre lag er ikke helt stabile, du vet aldri hva du møter? Du vet ikke om du skal løpe med Bolt eller Charter Svein?

Som nevnt sist, er ikke Oppsal kjent for så mye, en drabantby som i 1926 fikk trikkeforbindelse til Vålerenga, og hvor flesteparten bor i OBOS. Av kjente idrettshelter kan Oppsal skryte av mange. Jan Wangen, Pål Bye og selvfølgelig Espen Bredesen er noen som er i «hall of fame» på klubbhuset. Slagordet til Oppsal er; En klubb – en drøm! Det er jo snevert og bare ha en drøm. Lurer på hva den drømmen er? Vi er også bare en klubb, men vi har mange drømmer. Og ingen av dem har noenting med Oppsal og gjøre. For oss er Oppsal kun et marereritt.

Det var en lett tone i mail korrespondansen tidligere på dagen, manager sendte som vanlig ut mailen med hvem som er med i stallen og oppmøte tid med mer. Flere hang seg på og mente at vi hadde en god og rutinert stall. Tiger hadde tatt seg bryet med og sjekke fotball.no og finne ut adressen til banen, med mer. Blant annet at det var belysning med 100 lux på stadion. Noen lurte på om garderobene ble låst, og andre om det var SUV-parkering. Det var mye energi og en lett tone blant spillerne.

Baksiden av medaljen i 5 divisjon er at noen ikke finner frem i tide, andre hadde sendt en mail om at de ikke kunne komme, men mailen kom ikke frem. Dommern som skulle dømme kom ikke, så han som dømte kampen før tok en til.  Elsker 5 divisjon- fordi det er gøy!

Har du noen gang prøvd og ansette noen? Også hilser du på han og etter 2 minutter så skjønner du at han ikke får jobben, også vet du at du må prate med han i 50 minutter til? Ja, sånn var det litt i dag, etter 2 minutter så skjønner du at du taper, men må spille i 88 minutter til. Eller du kan sammenligne det med et oppgjør i cupen, der et eliteserielag kan møte et lag i fjerde divisjon. Men da vet du det, du er forbredt liksom. Men når et topp lag i 3 divisjon møter et midt på treet lag i 5 divisjon i samme serie, så er du ikke forbredt på samme måte. Dessuten ville det i cupen vært flere tilskuere og kiosken ville vært åpen hele kampen.Rammen rundt ville vært annerledes, og vi ville ha toppet laget. I dag var det mer et 6 divisjonslag mot en 2 divisjonslag, og da er 12-1, helt normalt. Men cup er cup, men du må jo vite at det er cup da?

Vi gir Oppsal for; store garderober med svak ventilasjon, åpen kiosk og hyggelige folk. At de har havnet på Oppsal, er det sikkert mange som ikke kan noe for. Kanskje den ene drømmen er at fotballen skal få de bort fra Oppsal?

Vi pratet om og parkere «bussen» foran mål i dag. Og hvis vi noen gang i livet skal godta en parkeringsbot så var det i kveld, makan til feilparkering skal du lete lenge etter.  Og bare etter ca 3 minutter står det 1-0 til vertene. Ballen går over bussen på bakerste stolpe fra en corner, og der står gutta i kø for å score. Etter dette var stort sett Oppsal det dreide seg om, skal ikke gå i detalj på hver enkelt scoring, men det er mange scoringer de skal få skryt for. Har lyst til og trekke frem nummer 10 på Oppsal som scorer Oppsals femte mål, han drillet samtlige forsvarspillere 2 ganger før han satt den i mål, herlig scoring, og gratulerer med  god prestasjon. Tiger er frempå etter ca 18 minutter etter fin pasning fra Torgersen, og setter den kontant i mål.  På det tidspunktet sto det det faktisk 3-1 og vi var litt med på notene. Hvis vi deler opp kampen i 5 minuttere, så finner vi noen gode perioder.

Jan Derek må dessverre ut etter ca 20 minutter og inn kommer Erik Dahle, en spiller som ikke trenger noen nærmere introduksjon. Hvis du ikke vet hvem Dahle er så er du under 10 år! Av positive ting i første omgang bortsett fra Tigers scoring, tar vi med oss at det lå sjokolade i oppvarmingantrekket til Dahle. Rutinert Dahle, og takk skal du ha. Da dommern blåser av første omgang står det 5-1, til vertene. Jeg var inne på om vi skulle bli enige om og gange dette med 2, og si at det ble 10-2 og gå hjem. Men det ble kun med tanken.

Det skjer lite i pausen, bortsett fra at Oppsal setter 11 mann i oppvarming, og vi prøver og kjøle ned 11 spillere.

Andre omgang er i gang og noe jeg alltid har vært stor tilhenger av er og score jenvt og trutt. Det gjør Oppsal gjennom hele omgangen og sluttresultatet blir 12-1. Oppsal scorer mange fine mål, de får et par straffer, de kommer på løp, de spiller sammen, og koser seg der ute. Vi prøver så godt det lar seg gjøre og  komme videre til neste «level» uten og finne løsningen. For dere som husker Nintendo og  Donkey Kong, så blir vi truffet av alle tønnene som kastes, mens Oppsal elegant bare hopper over.

Kiosken stengte ti minutter ut i andre omgang, og det var ikke fordi de var tomme for varer. De 8 tilskuerne fikk nok til pause og du vet når han som aldri scorer blir klappet frem for og få et trøstemål… Ja, jeg tror vi gir oss der…

Det var ikke så mye presse på Trasop i kveld, og det skal manager være glad for. For selvom han gjør en god jobb i målet i kveld, og redder oss fra et større tap, er det noen vanskelige spørsmål. Hva føler du nå? Hvordan skal du få tillitt etter dette? Hva gjør dere feil? Sitter du trygt nå? Det går et par sikringer for Manager, og ber journalistene om å ta med notatblokka og reise et sted det ikke fins solsenger. Han setter seg i bilen og forlater åstedet. Morisbak er mer snakkesalig og sier at vi må se bak resultatet. Vi må sette denne treningsøkten i banken og tenker fremover, vi har mye på gang. Jeg gleder meg til neste uke, da skal vi bite fra oss igjen, dette er glemt alleredet sier han.

Det fins en liten mulighet gutter? Vi kan klage på dommeren fordi han muligens dømmer for Oppsal, også kan vi få omkamp. Da kan vi enten droppe og stille opp, da taper vi kun 3-0, og sparer 9 mål. Eller vi kan sende første laget? Eller si at det er greit, så slipper vi turen…

Det er ikke slike kamper vi skal vinne gutter, det blir egentlig litt patetisk at Oppsal spiller i 5 divisjon, hva får de ut av en sånn kamp? Ja da, de er flinke og har mange gode spillere, og skal vise seg frem. Men det de ikke vet er at når vi var på dems alder, så var vi mye bedre, eller vi hadde faktisk rundspilt dem.

Neste Torsdag er det nye muligheter gutter, da skal vi ut og kose oss igjen. Jeg gleder meg, for en herlig gjeng. Og som en klok mann sa; skal vi heve pokalen sammen, må vi heve glassene sammen! Kanskje det er der det ligger…?

Det handler ikke om og delta, men og se bra ut når du vinner, når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best uten ball!

# 21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s