Snipp, snapp, snute… så var Røa ute!

13. Seriekamp; Bærumsløkka – Røa 2  5-3 (2-0)

Nadderud kunstgress: Ca 13 grader, overskyet, fin dag for fotball

Tilskuere: 42.356 Helt fullt

4-4-2:

El Fakiri
Stian  – Nico – Haave – Morisbak

Moen – Jan Derek – Dahle – Tiger

Axel – Kenneth

Benyttede innbyttere: Dalen, Torgersen, Kaspersen, Nordraak og Lal

BB = Jørgen El-Fakiri og Axel Kolle

 

Oppsumering:

Yes, yes!

Da jeg svingte inn på Nadderud denne Torsdagskvelden ble jeg stoppet av en politimann som lurte på hva jeg skulle. Jeg skal spille fotballkamp mot Røa sa jeg. Han ble litt rød i ansiktet og forstod at han hadde stoppet en av de store profilene, beklager sa han ydmykt, og åpnet porten inn til spillerparkeringen. Han fortalte meg at de som setter opp slike nabooppgjør på baner uten ordentlig sikkerhet, må bytte jobb. Han mente at rammen rundt denne kampen var galskap. Alt er fullt sa han, vi får ikke en buss til på bussparkeringen, og i det han skulle til og si noe mer ble samtalen avsluttet da det ble avfyrt nødbluss bare noen meter bortenfor.

Løkkas store keeperhelt Jørgen El-Fakiri var tilbake i buret denne kvelden og hvordan manager har fått til det, er det ikke mange som vet. Uansett, så var det mange med El-Fakiri på ryggen og keeperhansker på hendene denne Torsdagen. Det kan ikke være lett og være Bærumsløkka fans, med så mange profiler er det vanskelig og kjøpe drakt, hvilken drakt skal du kjøpe?

Vi trenger vel ikke og bruke så mye tid på våre motstandere, men sist vi møttes nede i dumpa vant vi 5-0. Enkelt, nesten litt irriterende lett. Vi vil jo ha litt motstand. At Røa er mest kjent for damelaget og den rare bensinstasjonen, skal jo ikke gå ut over de sjanseløse herrespillerene med utstyr i regnbuensfarger. Vi kan ikke annet enn og ønske lykke til.

Manager mener og ha løst gåten, og forteller hvem de 11 utvalgte som skal starte dette oppgjøret er. Når du har Dalen, Torgersen, Nordraak, Kaspersen og Lal på benken så forteller du motstanderen at dette blir vanskelig. Ikke skjønner jeg at klubben har råd til og ha disse lønningene på benken. Ikke for det, se på den ellveren da, hvem i all verden skal du ta ut? Spiller du i løkka må du bare forstå at du ikke er den eneste stjernen, her er det mange som kan stå alene på scenen. Det meldes om god oppvarming, og alle virker klare. Det er vel bare noen minutter igjen før dommern blåser, at manager tar sin siste «peptalk». Den er som følgende; Gutta! Da er det vel bare 3 minutter igjen til kamp, og jeg minner om at på Søndag er det dugnad og vi trenger flere folk, hvem melder seg? Snakk om og fyre opp tenningen og få det beste ut av gutta…? Kanskje TV-programmet «født i feil kropp» kunne vært løsningen?

At kampen blir 5 minutter forsinket grunnet mye folk og nødbluss er det ingen av spilleren som legger merke til, vi blir selvfølgelig ikke forstyrret av det mens vi finner ut av hvem som egentlig kommer på denne dugnaden.

Dommern blåser og nabooppgjøret er igang. Det er to lag som begge vil vinne og både løkka og Røa har et par gode sjanser i starten, El-Fakiri har et par gode redninger og holder løkka godt inne i kampen. Kampen er 12 minutter gammel når løkka setter opp tempoet og lar ballen gå, og vips så er det ingen andre enn Axel Kolle som scorer 1-0. Det er Erik Dahle som er nest sist på ballen og inviterer Kolle på fest. Det er unødvendig og si det, men Axel Kolle innenfor 16 meteren med en god pasning i beina, er mål. Det er ikke «corner som er mål»?

I det Balotelli skal til legesjekk på Anfield, er det Morisbak som finner Eckmann, et innspill i verdensklasse og en elegant avslutning. På lystavlen står det Eckmann og 2-0. Fansen fyrer av nok et nødbluss, og røyklegger Nadderud mens det synges om Eckmann… det skjer ikke så mye mer etter dette og lagene går til pause på 2-0.

I pausen begynner løkkas innbyttere og røre litt på seg. Det tar ikke lang tid før det blir kastet bamser og blomster ned på kunstgresset. Dalen tar opp en bamse og vinker til publikum, han viser medmenskelighet og fyller på med positive opplevelser og  det er nok derfor han er en av løkkafansens store idoler. Gutta blir geleidet bort av vaktene og må varme opp innendørs. Det er vanskelig og komme unna Dalens sitat tidligere på dagen, om at det er summen av positive opplevelser som legger grunnlaget for et menneskets evne til å takle de negative. Da blir det litt klarere for meg også, Dalen kan takle mye negativitet.

Andre omgang er igang og hva manager snakket om i pausen er jeg faktisk litt usikker på, men om det er dugnaden eller andre faktorer som gjør at løkka finner maskene etter kun 1 minutt av omgangen er uklart. Det handler om Eckmann og Kolle, det er de som styrer showet denne kvelden og er borte i det meste, denne gangen er det Kenneth som er sist på ballen og Kolle som inviterer. Fantastisk samspill og 3-0 er et faktum.  Det samme paret finner maskene nok en gang bare noen minutter senere, da har de byttet roller, vi snakker 4-0. Kolle og Eckmann = scoring!

Torgersen har kommet inn og setter 5-0, og selvfølgelig er det Eckmann som er nest sist på ballen. Omgangen er 20 minutter gammel, og stillingen er 5-0. Det handler kun om et lag, og fansen får det de har kommet for og se.

Etter dette er det akkurat som om vi setter på klokka, og går og legger oss. Og når vi våkner står det 5-3. Røa scorer 3 mål fordi vi tror vi har vunnet kampen når det faktisk er igjen 20 minutter. Det er slikt som skjer, og vi skal ikke la det gå utover dugnaden på Søndag…

Kampen er historie og løkka kan innkassere en enkel seier, 5-3 høres ut som en jevn kamp, men det var det ikke. Løkka var suverent best, og slapp seg ned på Røas tempo de siste 20 minuttene. I kveld må vi nevne El-Fakiri sine redninger i starten av kampen som gjør at dette aldri blir spennende. Axel Kolle og Kenneth Eckmann er et dødelig spisspar, de er livsfarlige og gjør hverandre gode. Sørensen har kontroll på midten og gutta i bakre firrer ler av de ynkelig forsøkene. I dag er det mange som er gode, og flere som kunne blitt BB. Det er som vanlig et sirkus rundt løkka, og spesielt rundt hjemmekampene da er det magisk på stadion. Du må bare være der, og som TV2 sier, bli med på galskapen!

Vi kommer heller ikke i kveld unna pressen. Manager elsker og vinne, og hadde det ikke vært for ørene hadde smilet gått rundt. Han sier han gjorde noen geniale trekk ved og la de som startet starte. Han sier også at dette er ledelse på høyt nivå, bortsett fra den dugnads glippen. Og er ikke snauere enn at han sier at løkka er riktig nok et lag, men etthver lag trenger en god leder. Når du vinner kan du være litt breial, spesielt etter forrige kamp, da var det tungt. I kveld var det lett, 5 divisjon – elsker det!

Neste Torsdag er Helset på Helset banen. Det høres lett ut…, kom da vel…!

Det handler ikke om og delta, men og se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s