Bærumsløkka skrev historie!

oscar_seiersrunde_1914

17. Seriekamp; Kurer – Bærumsløkka 4-2 (2-0)

Frogner Stadion: ca 9 grader, fin dag for fotball.

Tilskuere: 4 helt uforståelige tilskuere

4-4-2: David

Stian  – Kaspersen  – Haave – Morisbak

Tiger – Moen – Torgersen – Mads

Sørensen – Kenneth

Benyttede innbyttere: Dahle og Aref

BB = Thomas Kaspersen

 

Oppsumering:

Yes,yes…

Det er akkurat 100 år siden Oscar Mathisen vant allround VM på skøyter på Frogner Stadion, og 78 år siden Ivar Ballangrud vant EM på akkurat samme sted. Det var før telefonen kom til Norge. Det var da idrett var idrett og folk var folk. Hvem har vel ikke hørt historier om den gang…

Tenk at vi skulle få lov til å møte  Kurer i fotball på Frogner Stadion på 100 års jubileet til Mathisen? Det ligger «litt» historie på denne plassen, og i dag er det vår tur til og skape historie. Det er ikke sikkert at det er Kurer – Bærumsløkka folk snakker om, om 100 år? Men at vi skaper historie kan ingen ta fra oss. Alle fotballkamper er i og for seg historie så fort de er ferdige, det er denne også. Statuen av Mathisen utenfor stadion, eller Cafe Oscar inne på plassen blir nok ikke byttet ut pga denne kampen, men det er lov og sette seg hårete mål? Mathisen hadde heller ikke regnet med statue utenfor, når han måtte pansette medaljene i 1904 for å klare seg økonomisk? 55 år etterpå var den på plass. Kanskje det er statue av en løkka spiller utenfor Frogner Stadion i 2069? Hvis du ikke tror på det, blir det iallefall ingenting av…

I kveld måtte løkka klare seg uten Axel Kolle, Sigurd Dalen, Andreas Hauger og Manager. At Manager har latt gutta ta ferie i slutten av sesongen er helt uforståelig, har de klausuler i kontrakten? Og ikke nok med det, Manager selv måtte prioritere andre ting…? Gutta! Skal vi ha statue utenfor må vi dra i samme retning. Typisk fotballspillere, litt penger mellom henda, så er det på reise med dyre klær og hårgele.

Vi finner uansett en knall god ellver fra start og har troa på at dette kan vi klare, dommern har funnet frem fløyta og kampen er igang. Vi snakker Kurer – Bærumsløkka i 5 divisjon fotball. Frogner Stadion er ingen liten bane, det minner mer om en prærie, og med det flomlyset og 4 tilskuere er det akkurat som det mangler noe? Jeg tror det er tilskuere, hadde det vært 10-12 tusen tilskuere hadde dette vært helt innafor og hjulpet litt på intimiteten.

Det tar akkurat 3 minutter før Kurer setter 1-0. Det er noe som heter mål er mål, dette er et sånt mål. Det er ikke noe annet enn et mål, altor lett og dårlig av løkka. Etter 10 minutter til, står det 2-0, skudd fra ca 20 meter som David ikke rekker. Det står 2-0 på tavla etter 13 minutter, vi kan være enige om at vi har fått en litt svak start. Uansett, vi må vi tenke positivt og det gjør vi, vi jobber oss sakte men sikkert inn i kampen og har et par sjanser uten at det gir avkastning. Da dommern finner det for godt til og være pause, står det fortsatt 2-0.

I pausen setter vi inn playboyen Dahle, en spiller som fansen elsker, og som rett etter kampen skal på fjellet for og fange ryper. Akkurat som om ikke Dahle har fanget nok ryper i karrieren? Vi har mye og lære av Dahle, prioriteringer! Alltid fotball foran ryper… Ellers blir vi enige om og gå ut og gjøre en god prestasjon i andre omgang, se bak resultatet og bare prestere. Det er nok her vi har gjort mye feil i år, vi har tenkt for lite prestasjon? Vi består av en gruppe, og den gruppa skal prestere. Det sies at med klare mål, og en gruppe som presterer kan man nå langt. Fotball er iallefall et spill med klare mål..

Andre omgang er 5 minutter gammel når Torgersen dukker opp etter en corner, han setter 2-1 og en stor vitamininnsprøytning i alle gutta. Tankene om statuer utenfor, og det og snu en fotballkamp på bortebane kommer snikende, vi blir bare bedre og bedre utover i omgangen. Vi er inni i en god periode og spiller god fotball, og kommer til sjanser. Gleden ved og spille fotball og prestasjonene er tilstede. Dessverre er det Kurer som får en «kontring» og setter 3-1 på et skudd fra distanse, det er som og falle i siste indre, når du ligger ann til verdensrekord. Eller miste pølsa på bakken, før du har tatt en bit, du kjenner kanskje følelsen? Både kurer og løkka scorer hvert sitt mål i de få minuttene som er igjen, og det er Tiger som setter løkkas 4-2 mål, Tiger har faktisk scoret 4 mål på disse gutta på 2 oppgjør. Hvis du hadde spilt det på oddsen, kunne du blitt med de andre gutta på ferie. Hvis du hadde den klausulen i kontrakten da?

Vi taper kampen, men allikavel går vi fra stadion med en følelse om at prestasjonen var bra. Spesielt i andre omgang. I dag vil jeg trekke fram alle gutta, syntes alle jobber bra. Men gir BB til Kaspersen, for mange gode klareringer og generell oppryddning bak. Kenneth og Jan Derek jobber bra på topp, Moen og Torgersen er stabile på midten og bakre firrer gjør mye bra. Som sagt, alle gutta leverer prestasjoner. Det er kun en kamp igjen nå, litt synd for nå er løkka i gang.

Når jeg forlater Frogner Stadion er det ingen som skrur ned skiltet på cafeen, eller noen som ser ut til og sette opp enda en statue. Det er ikke sikkert vi setter så dype spor etter oss, men at vi har skrevet historie kan ingen ta fra oss! Dahle tar på seg bolebuksa og slippersene igjen, og skifter fokus. Det er selfølgelig mye presse som skal ha sitt, men det er som om vi ikke bryr oss. Resultater er ikke alt, vi vet at det er prestasjonen som gjelder, men det er ikke det pressen vil høre, eller hva Ole Gunnar? Hmmm, lurer på hva som skjer på Frogner Stadion om 100 år?

Det handler ikke om og delta, men og se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best

 

# 21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s