Fantastisk lagmoral og seier i seriepremieren!

Løkka21

1.Seriekamp; Fremad Famagusta  – Bærumsløkka  5-6 (4-2)

Ekeberg kunstgress, oppholdsvær ca 4 grader varme, utrolig surt og kaldt.

Tilskuere: Mads Nordraak, en agent i rød jakke og et par helt tilfeldig

 4-4-2:

Tømmerhoel
Halvorsen  – Wæhler – Haave – Morisbak

Dalen  – Moen – Sørensen – Bakke

Kolle – Torgesen

Benyttede innbyttere:
Dahle og Kaspersen

BB = Thomas Wæhler

 

Oppsumering:

Yes, Yes…

Endelig er ventetiden over, det er seriestart i 5 divisjon avd. 2. Det er dette vi har trent til i hele vinter, og det er denne dagen vi har tenkt på når det er litt «tungt» og dra på trening. Eller om noen har tenkt, «vi må vel dra» det er tross alt en uke til neste gang. Uansett, seriestart er noe spesielt. Det er som julaften når du er liten, man venter og venter. Også er jo alle selvfølgelig spent på hva Manager tenker når det gjelder de 11 utvalgte. Hvem får tillitt fra start?

I år som i fjor spiller vi i 5 divisjon, og lagene vi møter i år er litt godt og blandet. Skulle gjerne tatt en prat med han i forbundet som har satt opp serien, det florerer ikke akkurat med lokal oppgjør. Det var vel det samma for han, bare kabalen gikk opp, han ringer ikke kona og sier han blir sein i dag, skal bare få på plass noen gode lokaloppgjør, det løfer lokalsamfunnet… Samma det, fotball er fotball – Vålerenga, Hasle-Løren, Lindeberg, Hauketo og Kurer er noen av motstanderne denne sesongen, også tar vi med oss Vestre Bærum da selvfølgelig. Jeg tror de egentlig mener Helset, men jeg er helt enig, Vestre Bærum klinger mye bedre.

Manager Øivind Gulbrandsen har ikke ligget på latsiden denne vinteren, det har vært mange nye spillerkjøp og legetester. Og av nyervervelser kan vi nevne Pål Tømmerhoel  og Sigurd Dalen (comeback), Thomas Wæhler, Jostein Trulsrud, Marcus Bakke, Morten Torgersen og Andreas Borgen. At sistnevne er ute med lagtidsskade, kan vi sette på kontoen for svakt forarbeide i ledelsen. Ellers er det navn her som ikke trenger nærmere introduksjon, for de som har litt erfaring i livet og ikke har hørt om disse gutta, ja de leser mest sannsynlig ikke dette heller. Også kan vi trøste alle med at legendene Axel Kolle, Glen Hartmann, Espen Torgersen, Jan Derek Sørensen, Stian Halvorsen, Sven Morisbak,Thomas Kaspersen, Andreas Hauger, Truls Moen, Thomas Haave, Aref Andersen, Tiger Nils, Nicolai Fjeld-Halvorsen, Erik Dahle, David Moir, Thomas Overdale, Mads Nordraak og Lal fortsatt er og finne i løkka trøya denne sesongen. Har du ikke hørt om disse før, så har du det nå.

Men i dag er det Fremad Famagusta som er motstander på Ekeberg kunstgress. Sist jeg hadde en god opplevelse på Ekeberg, var på Tivoliet under Norway Cup sent på åttitallet. Kunne velge mellom stor sjokolade og mellomstor bamse etter 3 ballkast på blanke blikkbokser, men det står alltid igjen en jævel? I dag skulle vi spille på banen på andre siden av veien der Tivoliet var, og den banen har nytt kunstgress. Uansett,  Fremad Famgusta er en gjeng fra Lillehammer som har kommet til storbyen for og prøve lykken. De rykket opp fra 6 divisjon i fjor, og har med seg sjakkkongen Magnus Karlsen på laget. At Karlsen fra Lommedalen spiller sammen med en gjeng fra Lillehammer, er vel nesten som en «rokade» og anse, og da har de jo brukt opp den muligheten alleredet. Litt synd var det at Karlsen ikke var og finne i lagoppstillingen til Famagusta denne kvelden, manager hadde nemlig et par «sjakktrekk» og vise frem.

Manager har funnet sine 11 utvalgte av de 19 oppmøtte, og pepret de med nytt utstyr, det er akkurat som julaften. Nye drakter henger ferdig, og kaffemaskinen er klar, det er helt klart seriestart. Han har også gjort seg noen forbredelser til kampen og mener at vi må ha full innsats, og ha det moro utpå der. Hmmm, dette mener jeg og ha hørt før…? Nytt denne kvelden var sitatet; Skal du ha det moro, er det samme hvem du spiller mot? Først da så jeg at gutta virkelig skjønte hva han mente… Men han har rett i at man kommer langt med innsats i 5 divisjon. Jeg hørte alltid før, at jeg måtte være på perrongen når toget kom, eller at jeg skulle spille til dommern blåser. De frasene kom ikke i dag, men sesongen er lang. En god peptalk blir igjen ødelagt av fokus på fest i morgen, og om alle har parkeringsbillett osv.. rett før vi skal ut, her har Manager fortsatt litt og lære. En ting er helt sikkert, sirkus Bærumsløkka er igang!

Uansett, dommern blåser og serien er igang. De første 25 minuttene er litt frem og tilbake, og det er slik at lagene føler litt på hverandre? Høres jo veldig rart ut, men det er helt sant. Hva som skjer de 7 minuttene mellom 25 og 32 spilte minutter, er vanskelig og sette ord på. Men Fremad Famagust scorer 3 ganger. Det er 3-0 etter 32 minutter? Hva skjedde…? Jeg tror det er litt julaften som sagt, det deles ut gavepakker og Famagusta er ikke noe dårlig lag, de har gode spillere og gir du dem ballen, så vet de hvor målet står. Det ville jo vært veldig rart om de ikke viste det. Trekker frem spiller nr 20  på Fremad, en god spiller, som egentlig burde spilt i løkka. Han var nemlig kaptein på Bærum i fjor.

Takk for at vi har Axel Kolle på laget, han i samarbeid med Espen Torgersen og Jan Derek skjønner bare noen sekunder etter 3-0 scoringen at det må gjøres noe. Fint innlegg som Axel setter i mål, vi er med, det er 3-1. Før pause skal begge lag score enda hvert sitt mål, det er igjen Kolle som setter løkkas mål og Siggen tester ut innleggsfoten, og den viser seg fortsatt og være i meget god stand. Det er 4-2 til pause, og alle er enige om at det var en litt rar omgang. Jeg tror at hvis Manager hadde tatt med dette med og være på perrongen når toget kommer osv.. ville vi vært mye bedre forbredt. Det er noe med selvom man trener til seristart hele vinteren, så kommer det alltid brått på?

I pausen skjer det lite på stadion, faktisk imponerende lite. I garderoben er det Morisbak som tar ansvar, han savnet litt mer løp mot mål. Vi var igrunn enige om det, de fleste nikket iallefall. Jeg tenkte bare umiddelbart at vi må score mål, samme hvor vi løper. Men det er jo logisk at hvis du løper mot mål, er det større mulighet for å score, så jeg nikket jeg også. Manager gjør et par bytter og Moen og Haave må vike for Dahle og Kaspersen. Det må liksom gjøres noe når man ligger under, det er enklere for Fremad Famagusta, de kan jo bare gjøre det samme en gang til. Da ville de vunnet 8-4. Enkelt og genialt… Nå var ikke jeg i Fremad sin garderobe i pausen, men de kunne helt klart brukt pausen bedre.

Andre omgang er 4 minutter gammel når nettopp innbytter Kaspersen setter 4-3. Ja, hva skal vi si, nydelig scoring av Kaspersen på en retur i boksen, og et trekk Manager gjerne skulle vist Karlsen. På 4-3 er det definitivft kamp igjen, nå kan alt skje. Og det er nettopp det som skjer, alt skjer. Dagens Kaptein Thomas Wæhler setter inn 4-4, og noterer sin første løkka scoring i karrieren, vi gratulerer og stemmningen var helt magisk på Ekeberg kunstgress, han i den røde jakken tror jeg var helt fra seg i begeistring. Selvom han fortsatt hadde hendene i lommen, så jeg at han syntes dette var moro. Og det er ikke ferdig her, Rektor Torgersen setter 4-5 på andre forsøk for kvelden etter nydelig frispark fra Morisbak. Og Jan Derek setter 4-6 på et frispark fra 30 meter et par minutter på overtid. At Fremad scorer 5-6 etter dette igjen, bekrefter bare at dette var en rar fotball kamp. At dommern legger til 4 minutter, tror jeg bare var fordi  han ikke rakk bussen og måtte vente allikevel og da var det greit og holde det igang. Og det er jo dette som gjør fotballen så morsom, at det stiller 19 stykker i 40 åra på Ekeberg en kaldt kveld i April, og at det scores 11 mål på 94 minutter, det må bare oppleves. #denfølelsen

Vi ligger under 3-0 og 4-1 og vinner til slutt 5-6, du trenger ikke og ha studielån for og forstå at det er fantastisk levert. Sigurd Dalen kaller det moral av diamantiske proposjoner, meget godt sagt.

På en dag som dette blir det vel feil og ikke skryte av alle gutta, selv de som ikke spilte. Men jeg trekker frem Thomas Wæhler som BB i dag, han får tillit som kaptein, styrer gutta bak der, vinner samtlige hodedueller og scorer et fint mål. Hvis han i den røde jakka faktisk var agent, så sliter vi med og holde på Wæhler. Hovedsponsoren Branding Products, puster lettet ut, de ser at millionene blir brukt fornuftig, det samme gjør manager, han vet at i dette sirkuset er det resultatene som teller. Pressen skal snakke med Kolle, Wæhler, Torgersen og Manager etter kampen. Playboyen Dahle bare sklir forbi  og skriver et par autografer til småjentene, før han setter seg i en ventende bil.

Det er noen år siden Bærumsløkka vant seristarten, vi blir nemlig  bare bedre og bedre utover. At Glen Hartmann, Jostein Trulsrud og Andreas Hauger ikke var tilgjengelige for spill i dag, og måtte se kampen direkte på Løkka-TV forteller mye om kvaliteten i dette laget. Det snakkes om gull i Bærum,  og fansen skal ikke hjem og legge seg…

Det viktigste er ikke å delta, men og se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

3 kommentarer

  1. Hei, dette er «agenten» i rød jakke! Hyggelig å bli tatta for agent, når vel omtrent til samme nivå som å slippe nyheten om at jeg er svigerfar til Tiger (!) Veldig artig kamp- fullt fortjent sier (selv om dommer hjalp mostander med å blingse da det var offside)
    Vel blåst- og sikkert mange som slipper skuldre ned når det viser seg at Wæhler ikke blir oppsøkt for evt. kjøp- i hvert fall ikke av meg!
    Vel blåst, og lykke og hell med neste kamp!

    Hilse agenten (ikke rød)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s