Enkel seier på hjemmebane!

  1. Seriekamp; Bærumsløkka – Hauketo  5-2  (1-0)

Nadderud kunstgress, oppholdsvær ca 6 grader varme, fortsatt litt surt og kaldt, men fotballen varmet

Tilskuere: Mange legender bla. Thomas Arnesen, Pål-Sverre Jørgensen, Ola Jacobsen, Jostein Trulsrud og Stein Halvorsen m.fler

4-4-2:

David
Halvorsen  – Wæhler – Kaspersen – Morisbak

Dalen  – Dahle – Sørensen – Bakke

Kolle – Torgesen

Benyttede innbyttere:
Tiger Nils og Aref

BB = Jan Derek Sørensen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Det var klart for sesongens første hjemmekamp, og det var Hauketo som skulle gjeste Bærumsløkkas lekegrind, Nadderud kunstgress. Bærumsløkka – Hauketo, kjenn litt på den du… Dette er et toppoppgjør, både løkka og Hauketo vant sine første kamper sist uke, så dette er viktig. For de som ikke er helt sikker på hvor Hauketo er, så er det mellom Holmlia og Nordstrand et sted. Med all respekt for Hauketo, så er det ikke det mest kjente stedet i Norge. Noe av årsaken kan være at alle som bor der, sier at de bor på Nordstrand. Hauketo har ikke fostret opp flest fotballspillere opp igjennom,  men de kan skryte av «klovnen fra Hauketo» eller komikeren Cecilie Steinmann Neess. Og det skal de være stolte av, for du skal ha veldig spisse albuer for og komme deg opp derfra.

Løkkashoppen åpner tidlig på kampdager, og det er ikke uten grunn. Med nye drakter og nye spillere er det mange som skal ha effekter, og shoppen melder om rekordomsetning. Folk har sine favoritter, vi trodde det var noen som ville peke seg ut, men alle gutta selger jevnt og trutt. Unggutten Marcus Bakke har mulig solgt mest, det kan ha noe med mange år i Bærum SK og gjøre.

Manager velger og starte slik han sluttet sist, ingen store overaskelser der altså…

Kaptein Wæhler overlater ansvaret til rektor Torgersen når det gjelder oppvarming. Årsaken skal være klaging på oppvarming sist kamp, noe som kan stemme ut i fra 3-0 i sekken tidlig sist. Når det er kortere til pensjonisttilværelsen enn det var siden russetiden, trenger kroppen god oppvarming. Torgersen har hat fokus på fisk i dag. Han melder om 4 knekkebrød med makrell i tomat til lunsj, og et par fiskekaker med potetmos til middag. Og Torgersen er ikke dum, fiskeprotein er spesielt bra for og unngå skader, og raskere restitusjon. Dessuten er kroppen helt avhengi av disse næringsstoffene. Bra Torgersen, du tenker på alt, og det er nettopp slik man blir god. At Dalen mener at det tar lengre tid og varme opp 110  enn 70 kg, skal du ikke tenke på, jeg gidder ikke og rippe opp i det jeg heller. Uansett,  gutta melder om meget bra oppvarming!

Vi er igang, og det tar ca 29 minutter før løkka får straffe. Før dette har begge lag et par sjanser, det kunne fort stått 2-2 når dommern blåser straffe, men det gjør det altså ikke. Hauketo er ikke enig i avgjørelsen, og fra siden kan det se litt «billig» ut, men etter praten med Rektorn i pausen er det ikke tvil, det var korrekt blåst. Hvis du ikke kan stole på en rektor, hvem skal du stole på da? Det er sjefen sjølv som tar ansvar og Jan Derek setter straffen rolig i høyre hjørnet, i litt sånn «kan du sende meg saltet» stil . Det står 1-0 til løkka. Det er en god omgang fra løkkas side som ebber ut, og det blir ingen flere scoringer de første 45 minuttene. Men begge lag har gode sjanser, og jobber godt.

I pausen er det kaffe i løkka garderoben og god stemmning. Mange ønsker og si noe, og gutta er på hugget. «Mange gode løp nå gutter», «fint gjennomspill», «nå er vi der» mye positivitet og gløden var og se i gutta. At manager bare klinker til med «nå er det bare og male på» fjerner jo envher tvil, genialt sagt, og noe som fikk de fleste til og virkelig få tro på det de driver med. Noen hadde kanskje turt og lekt med tanken, men det er noe med at noen må tørre og si det.

Andre omgang er ca 10 minutter gammel når kaptein Wæhler tar saken i egne bein, et skudd eller en lobb fra ca 45 meter som havner i mål bak en «litt for langt ute» Hauketo keeper. Et mål du være på Nadderud for og forstå, det er øyeblikket. Det var helt stille blant de fremmøte i mange sekunder mens ballen var i luften, alle tenkte det samme, går den inn? Det gjorde den.. overrasket? Ikke jeg, det er Bærumsløkka! Vi skriver 2-0.

Etter hovedretten, var det mye løkka. Trioen Torgersen, Dahle og Bakke er ikke et nytt boyband, men direkte årsak til 3-0. Her trengs ingen nærmere etterforskning, det er klokkeklart hvem som står bak. At det er Bakke som signerer papirene, er det samme, det er samspillet og utførelsen som er av god karakter. Det sies at du skal gjøre kammeraten din god, dette var praksisen.

Etter dette slipper vi ungguttene fra Hauketo litt inn i kampen. De får et korrekt frispark etter et tilbakespill til keeper David, og de setter frisparket fra ca 14 meter. 3-1 er et faktum. Dette var en vitamininnsprøyting for Hauketo, de reduserer bare 5 minutter etter dette til 3-2 etter godt løp på kanten. Det er virkelig kamp igjen, og hvordan kunne løkka slippe Hauketo inn i kampen igjen? Nå som vi alle var enige om at vi bare skulle «male på», uforståelig?

Etter dette er det Jan Derek Sørensen show, lite viste den lille gutten som kom til verden på Romsås i 1971, at han i sesongen 2015 skulle bli BB mot Hauketo i 5 divisjon. At han alleredet i 01/02 sesongen vant bundesliga med Dortmund og slo Real Madrid på Lerkendal i Champions League er begge gode delmål, i en lang og hårete plan. 4-2 gjør han med et godt gjennomløp, og nydelig passning fra Kaspersen. 5-2 gjør han med en liten «flikk» foran mål, etter innlegg fra Dahle. Jeg tror keepern til Hauketo leter etter ballen enda, til informasjon, den ligger i målet… Av og til så tenker jeg, om det  hadde det vært flomlys her og 70.000 på tribunen, jeg tror de hadde kost seg.

At Hauketo treneren ber gutta om og slå langt etter at Jan Derek var ferdig, hjalp lite, skal du slå langt må du få tak i ballen først!

Dommern skjønner hvilken vei dette går, og velger og blåse av. Vi skal gi ros til alle gutta i dag også. Halvorsen, Morisbakk og Kolle hadde fokus på og gjøre kammeraten sin bedre, og det gjorde de som vanlig.  Mens det var Sørensen som «betalte bandet». Aref og TigerNils gjør gode innhopp og gir manager luksus problemer. Playboyen Dahle tar på seg den rosa pique skjorten og den grå joggebuksa og forlater garderoben slik bare Dahle kan. Han sliter med og komme usett ut som vanlig, og kommer ikke utenom et par bilder og noen signeringer.

Manager svarer vellvillig på spørsmål fra alle journalistene, han sier et eller annet om at selvom du har gode råvarer skal du lage maten osv… Du ser det på han, han koser seg i blitzregnet. Uansett, Bærumsløkka har 6 poeng på de to første kampene, dette blir moro og for en gjeng!

Det viktigste er ikke å delta, men og se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

# 21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s