Ustoppelige Bærumsløkka!

6. Seriekamp; Vålerenga 3 – Bærumsløkka 0-1  (0-1)

Valle Hovin kunstgress, regn og vind ca 8 grader varme, utrolig surt.

Tilskuere: Adrian, Kristoffer og Line Sørensen (klanen var savnet)

4-4-2:

Moir
Halvorsen  – Wæhler – Kaspersen – Morisbak

Dalen  – Hauger  – Dahle – Sørensen

Kolle – Torgersen

Benyttede innbyttere:
Haave,  Moen, Nordraak og Tiger Nils

BB = Stian Halvorsen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Jøss, det er fotballkamp igjen og det er selveste Vålerenga som skal være motstander. Ja, eller vi skal spille mot tredjelaget da… Vålerenga er et stort navn i fotball Norge, om ikke det største. Det er ikke mange ungutter i Oslo og omegn som ikke drømmer om og bli toppscorer på Vålerenga en dag. «Oslos stolthet» kaller de seg, og innimellom har de helt rett. Men når førstelaget taper for Gjøvik/Lyn i cupen og tredjelaget taper for Bærumsløkka, blir slagordet misvisende. Mener og ha hørt Rekdal tidligere si at han ikke gidder og dra rundt og bli pissa på, og det har jeg stor forsåelse for. Hvem i allverden gidder det egentlig?  Og da er vel det noe som går igjen for alle lagene? Nå skal vi ikke si at Vålerenga ble pissa på denne kvelden, men de var nærme i første omgang, men så var ikke Rekdal der heller da.

Bærumsløkka stiller 18 mann klare til kamp, og manager har et luxus problem mtp laguttak. Det er kun Marcus Bakke som er ute med sykdom. Men med gode begrunnelser og analyser i forkant, finner han de 11 som var best der og da.  At Sigurd Dalen har en vanskelig inngang til kampen, da fokuset er på hvor fort en Nissan Leaf kan bli tom for strøm, er større enn kampen, lar manager gli forbi.  Han er allikevel og finne blant de 11. Ellers bør både Sørensen og Wæhler være godt kjente navn i Vålerenga land.

Kampen er igang og det er løkka som er best fra start, faktisk så gode at Vålerenga blir statister i åpningen. Jeg har ikke % på ballbesittelse, men vi er ikke langt unna 80 -20 de første minuttene. Axel Kolle er frempå tidlig etter en god pasning fra Sørensen, men Vålerenga keeper redder mesterlig. Men etter 12 minutter er Kolle frempå igjen, og da setter han ballen i mål etter fantastisk vending og skudd nede i hjørnet. Dalen hadde fått riktig fokus igjen, og serverer Kolle pasningen. Det står 0-1 og løkka er i føringen. Vi tar med Stian Halvorsens sjanse også, han er frempå og avslutter men keeper redder igjen. De første 45 minuttene er løkka veldig gode, og Vålerenga har lite og by på. Vi er nærme årsbeste denne omgangen.

I pausen kunne det vært god underholdning, men det var det ikke. Regnvær, litt vind og 4-5 løkka spillere i oppvarming, går ikke under kategorien god underholdning. Det er knapt underholdning. I garderoben er stemningen god og manager gjør et par bytter i bakre firer. Det mest riktige manager gjør i pausen er og ta med luer ut til gutta, og det forteller litt om været denne kvelden. Det er like greit og holde det litt gående i pausen når det ikke er tak i innbytter båsene. Her har Vålerenga mye og forbedre, trodde de var for store til og ikke ha orden på slikt?

Bærumsløkka er ikke til og kjenne igjen i andre omgang, og Vålerenga kommer mer og mer inn i kampen. De har et par farligheter, men vår alltid gode keeper David Moir redder mesterlig. Det blir litt mer ampert ute på feltet, og om det er frustasjon som utløser de litt mer tøffere taklingene er litt usikkert. Men Vålerenga må bytte nummer 80 så han skulle unngå det røde kortet.  Om det er nettopp han Vålerenga refererer til når de dytter «Oslos stolthet» foran seg, tror jeg ikke.  Som dere sikker alleredet har skjønt blir det ikke noen flere scoringer i denne kampen og det er Axel Kolle som blir matcvinner med den ene scoringen. Vi tar med at både Mads Nordraak og Tiger Nils gjør entree til fansens store glede. De endrer ikke kampbildet, men kommer veldig godt ut av det. Bortkastet omgang, vi kunne rukket både «debatten» og «dokumentaren om FIFA» på NRK denne kvelden, men vi valgte altså andre omgang.

Vi kan si at vi tar med oss 3 poeng på en litt dårlig dag. Andre omgangen er så svak at den ødelegger for en meget god start. Det som kjennertegner et topplag er at de reiser hjem med 3 poeng og ikke er helt fornøyde. Også er det akkurat det vi gjør, og det betyr at vi er et topplag. Trekker frem Hauger, Sørensen, Kolle, Moir og Wæhler i dag, men gir BB til Stian Halvorsen. Han gjør ingen feil, er nærme scoring, og spiller alltid på det sikkre. Gutta bak holder nullen, og vi lar det gå utover Halvorsen i dag. Han har alltid beina på jorda, og feirer med en ny matpakke. Fakta sier, 16 poeng og alene på tabelltopp. Det er merkelig lite pressefolk på Valle Denne kvelden, mulig Nordling og Blatter har tatt alt fokus, og det er forståelig. Playboyen Dahle stopper selvfølgelig og snakker med noen journalister fra noen magasiner jeg ikke viste fantes, og  Morisbakk og Torgersen svarer til «elevrådsnytt».

Hjemme i sofaen sitter Glenn Hartmann, og har sett kampen direkte på løkka-TV over en pose med smågodt og et par lettøl. Han er ikke tvil om at dette er et gull lag.

Det viktigste er ikke å delta, men og se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s