Vestre Bærum best i Bærum!

9. Seriekamp; Bærumsløkka – Vestre Bærum 3-4  (2-2)

Nadderud kunstgress, ca 12 grader, litt av alt, svakt vær

Tilskuere: Faen og du spør a…

4-4-2:

Tømmerhoel
Halvorsen  – Wæhler – Kaspersen – Morisbak

M.Torgersen  – Hauger –  Hartmann  –  Dahle

Torgersen – Dalen

Benyttede innbyttere:
Haave og Nordraak

BB = Sigurd Dalen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Det skal spilles fotball, og det skal det gjøres mot Vestre Bærum denne litt sure Juni kvelden. Vestre Bærum er en sammenslåing av Lommedalen og Helset, og derfor navnet Vestre Bærum. Vi snakker topp mot bunn i følge tabellen, og det nærmeste vi kommer et lokaloppgjør i denne serien. Lokaloppgjør er alltid moro, og man skulle tro at det er motivasjon i seg selv…

Det er forfall i dag fra Kolle, Sørensen, Bakke, Moen, Tiger Nils og Aref. Noe som gjør at Manager må gjøre noen endringer i startoppstillingen. Men gledelig for løkka er at legenden Glenn Hartmann er tilbake fra start og Sigurd Dalen har fått tillit på topp, samt at Wæhler er tilbake fra skade. Bærumsløkka stiller med et meget godt lag selv med dagens forfall.

Det er rart hvordan slike lokaloppgjør blir som en cupfinalen for fansen, det er en pågang som ikke kan beskrives. Drakten til Hartmann, Tømmerhoel, Morisbak og Hauger er utsolgt og blir solgt på svartebørs. Om du ikke kjøpte billetter når terminlisten ble lagt ut kan du bare glemme det. Svartebørs haiene sier at det ikke er billetter og oppdrive, og stemmningen i Bærum er til og ta og føle på. Slaget om Bærum skal gjøres opp i 5 divisjon, og ekspertene sier at dette har Bærumsløkka vunnet før kampen er spilt. Vestre Bærum har tross alt ingen poeng etter 8 kamper og Løkka har 20. Selv paradise hotell deltakere forstår utgangspunktet her.

I garderoben før kampen er det noen som har mer fokus på antall mål, for og få en god målforskjell, og manager legger vekt på at Vestre Bærum enda ikke har tatt noen poeng. Praten i garderoben før kampen er vel det vi kaller for et godt gammelt undervurdering av motstander. Om alt sitter i hodet kan sikkert diskuteres, men at fotballkamper i femte divisjon kan vinnes eller tapes i hodet, er jeg helt sikker på.

Kampen er igang og det er Vestre Bærum som imponerer, eller nummer 10 imponerer. Det kan se ut som han sliter litt med vomitus eller emesis. Men innimellom brekningene ser han en mulighet og gjør et forarbeid det oser respekt av. Han serverer kammeraten sin en god passning og det står 0-1 til Vestre Bærum. Noen minutter etterpå står det plutselig 0-2, hva skjer egentlig? Det skal sies at løkka ikke er kjent for gode starter, men dette var litt i overkant. Det er Morisbak og Espen Torgersen som forstår hvor dumt dette er, godt skudd fra Morisbak som keeper gir en retur på. Torgersen dukker opp som troll i eske og omsetter til 1-2. Før dommern blåser til pause er det igjen Morisbak som finner Sigurd Dalen som i verdensklasse demper innlegget snur seg på en femøring og vi snakker 2-2. Det er da du forstår hvorfor det ikke er flere billetter igjen, og at drakten hans neppe havner i halv pris kurven med det første. Dommern ser på uret, det er halvspilt.

I pausen er det Mads Nordraak som erter fansen, han trikser og flørter med publikum som bare han kan, er det playboyen Dahle som har lært han opp?  Du ser at alle de middelaldrende kvinnene blir kåte i blikket, og jeg vet hva de tenker. Nordraak du skal passe deg…!

Kampen er igang igjen og det er tydelig at pausen gjorde godt for løkka, det er igjen Rektor Torgersen som setter 3-2 på et skudd som kan prege enhver vingnett. Skudd fra 16 i hjørnet, og Torgersen later som ingenting, hvor vanskelig kan det være? Vi har god kontroll helt til det er igjen 12 minutter av kampen. Hva som skjer da er ikke lett og fortelle. Men for de som kjenner til Napoleons felttog i Russland i 1812, de vet hva det vil si og tape kamper. Forskjellen den gang var at soldatene hadde dårlige klær og lite mat, det kan ikke vi skylde på?

Vestre Bærum scorer 3-3 og 3-4 med 2 minutters mellomrom, og snur kampen som løkka egentlig har kontroll på? Utrolig at det er mulig, men igjen det er dette som gjør fotabllen så spennende. Løkka klarer aldri og redusere og kampen ender 3-4, og løkkas første tap er et faktum. Dette er rett og slett bare drit dårlig av løkka, eller flaut om du vil. Jeg vil benytte anledingen til og gratulerer Vestre Bærum med sine 3 første poeng, dere vant de fortjent, gratulerer! Det er kun en med 12 riktig på kupongen denne kvelden, og hun har tippet den samme rekken i 54 år.

Hvis vi skal se det positive i dette, så kan vi starte med at poengene er fortsatt i Bærum. Halvorsen fikk fanget noen skurker før start. Sigurd Dalen og Torgersen leverer noen kjempe scoringer, og vi scorer 3 mål. Vi trenger en liten vekker, og da er det jo greit at det kom mot de som ikke hadde noen poeng. Vi er jo ikke helt umenskelig heller, når du er fra samme sted så skulle det bare mangle at vi ikke deler. Vi har 20 av de poengene, dere har ingen. HALLO…

Både Hauger, Torgersen og Dahen gjør noe bra, men det blir gjemt bort i resultatet. At det er Sigurd Dalen som stikker av BB er pga en fantastisk scoring et par lisse pasninger og at han har lang vei hjemover etter et 3-4 tap.

Fansen går hjemover, mens de fyrer av de siste nødblussene. Det har vært bedre stemning i garderoben til løkka, og manager har svart på morsommere spørsmål fra pressen tidligere.

Alle kan ha en dårlig dag av og til, det er en del av sirkuset. Det er først nå vi ser hva som bor i dette laget, neste kamp er viktig da kommer Fremad Famagusta til Nadderud, serien har snudd, og vi skal vinne fotball kamp igjen. Det er noe som heter og brette opp arma, det skal vi gjøre neste gang.

Det viktigste er ikke å delta, men og se bra ut!

Bærumsløkka – fordi vi er Bærumsløkka!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s