Løkka på tabelltopp!

Morris

(Bildet viser profilen Sven Morisbak som restituerer seg rett etter kampslutt)

14. Seriekamp; Fjellstrand – Bærumsløkka  1-2  (1-0)

Berger kunstgress; 12 grader og lav sol, fin dag for fotball

Tilskuere: Ca 18 kortreiste

4-4-2:

Gulbrandsen
Halvorsen  – Wæhler – Kaspersen – Morisbak

Tiger Nils  – Hauger – Dahle  – Dalen

Bakke – Sørensen

Benyttede innbyttere:
Mads Nordraak

BB = Andreas Hauger

 

Oppsumering:

Yes, Yes…

Som jeg har vært inne på tidligere, så må han i fotballforbundet fått seg en god latter når han satt opp denne serien. Han bare klinka til og satt opp Fjellstrand mot Bærumsløkka som en tidlig kamp 18:30 en høstdag i September. For de som ikke vet hvor Fjellstrand er, så er det omtrent midt mellom Fagerstrand og Nesoddtangen, et sted ingen skulle tru at nokon kunne bu. Det er ikke så langt i luftlinje fra Oslo, men du verden så langt allikevel. Egentlig så burde det vært spillefri denne uken, det er jo landskamper. Og vi har jo flere landslagspillere? Her har mannen i forbundet mye og ta tak i.

Det var flere profiler som valgte sjøveien denne ettermiddagen, og det var ingen dum ide. Tror de brukte kortere tid enn de som valgte å stå etter hverandre med bil. Jeg har selv kombinert båt og fotball opptil flere ganger i min karriere, men da har jeg hver gang gått av i Danmark. Det blir ikke det samme og gå av på Nesoddtangen. Det ryktes uansett om god stemmning på båten, og Sigurd Dalen gikk for både pølse og mandelstang. Sørensen mente at pølsa på nesoddbåten minnet litt om «linje aquaviten», det var nok ikke første turen den fikk? Når det gjelder mandelstangen Dalen, så er det søtsaker for den eldregarde i samme kategori som Lohengrin og kamfer. Men du verden så undervurdert.

Det var 13 mann som stilte opp på Berger kunstgress denne formiddagen, og med legender som Moen, Hartmann, Kolle, Nico H,  Haave, Torgersen x 2, Tømmerhoel, Moir og Aref  ute med forfall eller skade, skulle man tro at løkka var svekket. Men se på ellveren da, hvem i all verden skulle vært byttet ut? Endringene fra  sist kamp er Manager Øivind Gulbrandsen i mål, Bakke på topp med Sørensen, og Tiger inn på midten. Fireren bak trenger ingen nærmere beskrivelse.

Kampen er igang og det er Fjellstrand som tar kommandoen fra start, de har et par store sjanser som Gulbrandsen redder mesterlig. Det tar ca et kvarter av kampen når Fjellstrand går opp i ledelsen 1-0 etter en corner, hvor vi ikke vinner andre ballen. Løkka kommer mere med etterhvert, men vi skal være så ærlige og si at Fjellstrand var nok nærmere 2-0 enn vi var redusering i første omgang. Men takket være en god keeper, og flere gode klareringer av fireren bak på det våte kunstgresset ender omgangen 1-0. Vi kan ta med at Bakke hadde en scoring som blir annulert for offside, og om det er riktig blåst er jeg usikker på? Men dommervalpen var helt sikker.

I pausen er det god stemmning i løkka garderoben, vi bare senker skuldrene og får troa på dette, selvom Fjellstrand hadde et helt hylekor med innbyttere så var det helt klart at de begynte og bli slitne. Og du får ikke god grunntrening av å sitte på Hannibals Hybel og drikke øl mens du venter på båten.

I andre omgang er det løkka som har litt overtaket fra start, vi kjører på og kommer til flere halvsjanser, og tendensen er god. Og det er nettopp Sigurd Dalen som bare etter 10 minutter av omgangen setter 1-1, etter et skudd fra ca 16 meter, for en scoring og for en mann. Hvem som har assisten der er jeg litt usikker på faktisk, og i gledesrusen gikk det i glemmeboken. Og da jeg skulle se på reprisen, så var det ingen reprise? Det var da jeg kom på at breddefotball handler om øyeblikket, der og da, plutselig skjer det, og med løkka skjer det oftere og oftere, og det er fordi vi er best.

På 1-1 er det virkelig kamp, og for de kortreiste tilskuerne er dette god underholdning. Et skår i gleden er at Thomas Wæhler blir skadet i en hodeduell, og må ut etter et kvarters tid av omgangen. Assistmanager Lal gjør et par endringer og setter inn Mads Nordraak, at løkka har slike profiler på benken sier litt om bredden til denne klubben. Det er en jevn kamp og begge lag har noen sjanser, men så får løkka frispark på ca 20 meter når det gjenstår 1 minutt av ordinær tid. Og det er Andreas Hauger som gjør seg klar. Husker du Per Egil Ahlsens frispark for fredrikstad i cupfinalen 1984, da Erik Thorstvedt ikke reagerte engang? Det var nesten akkurat slik, det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, og løkka opp i ledelsen 1-2. Og mine damer og herrer vi snakker Andreas Hauger. Hva var det jeg sa om øyeblikkene, der og da, du må være der for og forstå. Dommern legger til 5 minutter men det betyr ingenting, løkka vinner og gleden er stor, nye 3 poeng i sekken. Vi takker Fjellstrand for en god kamp og sjansemessig hadde nok uavgjort vært mer rettferdig.

Etter kampen gikk pressen bananas, de skulle snakke med alle, men det var Hauger, Playboy Dahle og Gulbrandsen som var de heteste objektene. Playboy Dahle sa høyt og tydelig at alle får, og det fikk de. Sirkus løkka pakker sammen igjen, og fokuserer på hjemveien etter nok en herlig forestilling. Sven Morisbak bryr seg ikke om pressen, og setter seg på sykkelen for rask restituering, den mannen ligger litt foran de andre og er 100% profesjonel på alt han driver med. Her har vi mye og lære ang detaljer, og det er nettopp detaljene du blir bedre av. Da dommern blåste av var hodet til Morisbak alleredet på Nadderud mot Vålerenga neste Torsdag.

Trekker frem selvfølgelig Andreas Hauger i dag som får BB, jobber for flere og scorer vinnermålet, eller så er dette en lagseier. Alle gutta er gode og jobber for hverandre bortsett fra en…  nei da alle var gode. For et lag og for en gjeng, Løkka reiser fra Fjellstrand på tabelltopp.

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s