Seier i sesongavsluttningen!

 

 

Løkka18

18 Seriekamp; Vestre Bærum – Bærumsløkka  2-5  (2-1)

Helset kunstgress: Ca 8 grader, overskyet og litt små regn

Tilskuere: Andreas Morisbak, Kenneth Eckmann og ca 15 ukjente Helset fans.

4-4-2:

Moir
Valland – Wæhler – Kaspersen – Morisbak

Bakke  – Dahle  – Hauger – Dalen

Sørensen – Kolle

Benyttede innbyttere:
Haave, Gilbert og Hartmann

BB = Jan Derek Sørensen

 

Oppsumering:

Yes, Yes…

Det var klart for nabooppgjør igjen denne kvelden og siste seriekamp, i den grad man kan kalle dette et nabooppgjør. Men når du har spilt på Nesodden, Oppegård og Lindeberg så er Helsetbanen et naboopgjør og regne. Vestre Bærum er som nevnt før sommeren, en sammenslåing av Lommedalen og Helset. Og løkka har mye og revansjere da vi tapte 4-3 på hjemmebane sist. Faktum er at Løkka alleredet har rykket opp før dagens oppgjør, og at Vestre Bærum har rykket ned. Det er vel slike oppgjør som er topp mot bunn, og hvor ingen av lagene har annet og spille for en ære og berømmelse. Slike nabooppgjør er livsfarlige, ære og berømmelse betyr alt når du kommer et stykke. Og det er jo slik med naboer at på hjemmebane er man fiender, men treffer du naboen i syden er man verdens beste kammerater. Alt handler om og være sjef i eget reir!

Løkka stiller et sterkt lag, og på sesongens siste kamp har vi også med en debutant, nemlig Fredrik Gilbert. Han har vært i kikkerten til løkka lenge, men grunnet uklarheter ifm legesjekken har dette tatt litt tid. Manager presenterer laget og det er ikke en eneste overaskelse. Dette burde jo vært en kamp, hvor tvilerne for neste år kunne sluppet utpå for og vise seg frem, og kanskje få lysten til å fortsette. Men nei da, Manager viser ingen tegn til å prøve noe nytt og start ellveren er annonsert for lenge siden og manuset er skrevet.

Dommern blåser igang kampen og det er et tamt løkkalag som ikke forstår at dette handler om ære og berømmelse, og det er Vestre Bærum som tar kommandoen fra start. Kampen er 18 minutter gammel når det er hjemmelaget som tar ledelsen 1-0 etter svak klarering i løkkas forsvar. Her kunne forsvarsminister Søreide gjort en bedre jobb med gutta. Men bare et par minutter etter dette er det Sørensen og Kolle som forstår alvoret, og setter inn reduseringen 1-1. En fantastisk klikk – klakk scoring som må sees og oppleves der og da. Ingjen er det øyeblikkene! Jeg tror det kinesiske bordtennis landslaget må revurdere uttaket etter dette. Men selvom Sørensen og Kolle lager magi i noen sekunder, så er det Vestre Bærum som er det beste laget i første omgang. Og de tar også fortjent ledelsen 2-1 etter en fin heding etter ca halvtimen spilt. Det skjer ikke så mye mer i første omgang, og det er bare en pause og 45 minutter igjen av sesongen.

I pausen er det Manager som prøver og få opp stemningen i garderoben, og lurer på hva som skjer? Jeg ville tatt på meg dressen og vært knall tøff, skjelt ut folk etter noter, og fortalt at de ikke er verdt en drit. Sagt at overbetalte drittunger ikke kommer til himmelen, og at tatoveringer og hårsveis ikke har noe betydning. Men at de har 45 minutter og motbevise det på…? Manger tok ikke den tonen, men kjørte på det vanlige. Vi må jobbe for hverandre og ja du vet… kjedelig!

Nå er ikke det med tatoveringer og hårsveis helt ubetydelig da, det kan faktisk fungere… bare spør Markus Bakke, vår rockestjerne. Han har akkurat blitt pappa for og si det sånn…

Dommern blåser igjen og vi er klare for de siste 45 minuttene av sesongen. Det er merkelig nok noe som skjedde i pausen, for det er et helt annet løkkalag som entrer banen. Jan Derek Sørensen har dere sikkert hørt om, og hvis ikke så spør pappen din. Og hvis ikke han har hørt om han heller, så er det ikke pappaen din. Uansett, han snapper ballen på egenhånd ved Vestre Bærums 16 meter og setter utligningen 2-2 etter bare 2 minutter av omgangen og vi er like langt. Du kunne alleredet her se på ansiktet til Vestre Bærum at dette kom de til å tape, frykten for Sørensen lå utenpå drakta. Og dette skulle bli Sørensen sin kamp og omgang. Han setter også 3-2 kvarteret etterpå etter at Manager har satt inn på debutant Fredrik Gilbert. Det er nemlig nettopp debutanten som etter et herlig innlegg fra Hauger som legger til Sørensen og da blir det mål.

Rett etter dette er det igjen Sørensen og Kolle som lager magi, i matverden har vi Bølgen & Moi, i vinverden er det Christer Berens alene, i eventyrverden har vi Asbjørnsen & Moe og i fotballverden har vi Sørensen & Kolle. Det er bare og nyte øyeblikket for de lager 4-2 på en vakker måte en høstkveld på Helsetbanen. Hvor var du…? Ikke nok med det, men Sørensen scorer 5-2 på straffe 10 minutter før slutt. Det skulle egentlig ikke vært straffe fordi Sørensen scoret og skulle hat fordel. Men hvem tenker på det? Det er mye Sørensen i dag, men du verden for en spiller, og dette er andre gang i år han scorer 5 mål i en kamp. For en fotballspiller!

En spiller kan ikke vinne helt alene, og det er sant. I dag var løkka veldig gode i andre omgang etter en litt svak første. Det er umulig og ikke gi BB til Sørensen i dag, men vil trekke frem Hauger, Wæhler og Kolle som gjør en god jobb. I dag fikk også Glenn Hartmann sine siste 25 minutter iallefall for en stund, da han skal ta over treneransvaret for Lommedalen neste år. Vi benytter annledingen til å takke Glenn for noen fantastiske fotball øyeblikk i løkkadrakt. Du har alltid vært en av mine favoritter, lykke til videre. Nå er det slik at managere ofte tar med seg noen spillere, hmmm?

Manager snakker med pressen, og er stolt over opprykk og skryter av alle gutta. Fansen står og synger om Sørensen, Hartmann, Kolle og alle gutta. Det står mengder med mennesker utenfor garderoben som vil ha autografer, løkka er som boyband, jentene skriker og det koker på Helsetbanen. Alle skal ha en bit av løkka, Playboy Dahle, Morisbak, Manager og Valland er hotte intervju objekter. Norge blir for lite for disse gutta. Men det er ingen stjernenykker, alle tar seg god tid til å svare. Hvor skal dette ende… For et lag, for en gjeng og for et eventyr!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s