To skritt frem og ett tilbake!

Dælenenga3. Seriekamp; Grüner 2 – Bærumsløkka 5–3 (1-1)

Dælenenga kunstgress; ca. 8 grader, små regn og kaldt.

Tilskuere; Knut Harthold, Thomas Wæhler og ca 80 fra Grüners fanclub.

4-4-2:

Rekdal
Gilbert  – Bakke – Andersen – Edner Dahl

Dahle – Hunstok – Hauger – Dalen

Torgersen – Sørensen

Benyttede innbyttere:
Oleg – Kolle – Tiger

BB = Grüners fanclub

Oppsumering:

Yes, Yes…

Igjen var det fotballkamp i 5 divisjon, og denne kvelden var det Grüner 2 som var motstander på eget gress. Dælenenga kunstgress ligger i Willy Wonka land på grunerløkka, og banen er ikke så verst, men garderobe fasilitetene kunne så absolutt vært bedre. Østkantens Bislett blir det kalt, og det er jo noen år siden kalenderen viste 1926, da klubbhuset ble bygget. Og ifølge byantikvaren er Dælenenga det eneste gjenværende bevarte idrettsanlegget fra OL i Oslo 1952, så det ligger tross alt litt historie i veggene.

Løkka kom til Dælenenga med mange på skade-/forfallslisten denne kvelden, og med både Wæhler, Kaspersen, Morisbak, Halvorsen, Mathisen, Nico, Haave, M. Torgersen, Nordraak og Borgen på en av listene, var det klart for rokkeringer i start elleveren. Samtidig som Helstad fortsatt ligger på en solseng i Europa, og prøver å bli kvitt en «spennende» finne, kan vi vel konkludere med at det er viktig med en bred stall.

Grüner 2 har noe som ingen andre i divisjonen har, nemlig en fantastisk supporter gjeng. Og allerede før kampstart var kampropene, sangene og lyden av å åpne ølbokser i gang.

Kampen er 18 minutter gammel når nettopp Grüner setter 1-0 etter et fint innlegg, og gir supporterne enda mer energi til nye kampsanger. Vi har et par halvsjanser og vi tar med et skudd i stanga, som like gjerne kunne vært omsatt i resultat. Men det er selvfølgelig Sigurd Dalen og Playboy Dahle som står for reduseringen rett før pause. Det er et skudd fra Dalen, som keeper må gi retur på, og det er playboyen som noterer scoringen. Vi snakker 1-1, og pause.

I pausen gjøres det et par bytter, og det er nettopp Dahle og Dalen som blir erstattet med en litt sent ankommet Kolle og vår sist innkjøpte Oleg, to spillere som for øvrig kunne hevet et hvilket som helst fotballag i verden, når de gidder. Når jeg konfronterer Dahle om hva han syntes om at hjernen og kirurgen bak 1-1 scoringen blir byttet ut i pausen, tar han frem det profesjonelle kortet og sier at det må Dalen uttale seg om på vegne av spillergruppa. Og da jeg hører med Dalen, trekker han på skuldrene og tygger bare hardere på tyggisen…

Andre omgang er ikke mer enn 6 minutter gammel når nettopp Oleg setter 1-2 etter pasning fra Sørensen og vi er i føringen, og hvem andre enn manager Gulbrandsen babler noe om «for noen bytter…» Smilet til Gulbrandsen stivner fort og bare 5 minutter senere reduserer Grüner til 2-2 etter en scoring som burde vært avblåst for offside, fordi det var offside. Etter dette scorer igjen Grüner på en corner og supporter gjengen må ut etter mere øl.

Sørensen vil dette annerledes og kommer seg ned på kanten, og det er rektor Torgersen som reduserer til 3-3 og ny nerve i kampen. Hva som skjer med løkka etter dette er noe uforklarlig, men Grüner scorer 4-3 og 5-3 på et litt tamt og upresist løkka lag. Dommeren blåser av kampen og årets første tap er et faktum. De ca. 80 supporterne til Grüner har mye å glede seg over, og ikke minst mange sanger å synge, og at de fleste sangene handlet om Jan Derek Sørensen, skal han bare ta som et komplement. Men vi skal gi all honnør til gjengen, og jeg velger også å gi de banens beste i dag for den 12 mannen de faktisk er.

Vi unner Grüner seieren og fotball handler om å score mål, og det gjør Grüner flere ganger enn oss i dag, og da vinner de fortjent. Vi kan ta med at Edner Dahl har en stor mulighet til å sette 3-1, rett før reduseringen på 2-2, da kunne dette gått en annen vei. Og det er jo akkurat dette som er så spennende med fotball, alle situasjonene man kan snakke om i ettertid og som ikke skjedde. Vi ser frem til møtet med Grüner etter sommerpausen.

Sponsorene er i harnisk etter tapet, og har bedt om møtet med manager Gulbrandsen allerede i morgen. Da jeg overhørte en samtale mellom de to største investorene i løkka, forstod jeg at de ville snu hver stein, de vil ha svar… Hold deg unna avisene i morgen, og la ungene bli hjemme fra skolen uttalte journalisten seg fra den tyske avisen Bild.

Vi har to seire og et tap, man kan kalle det to skritt frem og et tilbake.

Uansett, Sirkus løkka pakker ned og reiser fra Dælenenga på tabelltopp selv med tap, og det er 6 lag på 6 poeng!

Bærumsløkka – fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s