Røa et nummer for små !

 

7. Seriekamp; Røa – Bærumsløkka 3-7 (1-3)

Røa kunstgress; ca. 22 grader, en nydelig sommerkveld

Tilskuere; Ca. 23 med bla. Løkkas store svigerfar Ole Bjørn med datter Kristine, Rønnevig, Nickelsen og legenden Truls Moen.

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Haave –  Wæhler – Kaspersen – Tiger

Sørensen – Oleg – Andersen –  Hunstok

Helstad – E. Torgersen

Benyttede innbyttere:
Edner-Dahl, Borgen og Lal

BB: Jan Derek Sørensen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Denne nydelige sommerkvelden var det Røa 2 som var Løkkas motstander, og om vi ser på historien så har disse oppgjørene alltid vært noe ekstra. Med tanke på at det i år er flere tidligere Røa spillere på årets Løkka lag en noen gang, så kan vi vel si at det også i år er noe ekstra ved disse oppgjørene. Vi kan nevne at både Wæhler og Edner-Dahl spiller for ro ved middagsbordet en god tid fremover.

De fleste vet hvor Røa er, det er det krysset du må kjøre igjennom uansett hvor du skal. Og med en bensinstasjon det er umulig å kjøre inn og ut av. Kommer du fra byen og skal til Bærum, er du liksom «reddet» når du har passert Røa-krysset. Da er det bare å skru opp radioen, lene seg tilbake og nyte den friske luften.

Manager hadde igjen tatt ut en tropp etter nøye analyser, og selv med mange på skadelisten kunne han velge og vrake i kvalitet. At det er 9 spillere borte eller på skadelisten, kan du ikke merke. Ryggsekken er fullastet med unge talenter. Han offentligjør de 11 som skal starte, og denne gangen glemmer han ingen, virker fokusert og sier minst mulig. Noe som pleier å være til hans fordel, og det var det også denne kvelden. Ikke for det, han sklei ut litt når han snakket om en kamp i 1996, men du verden for en kamp.

Kampen er i gang og det ingen vet på dette tidspunktet, er at vi skal bli vitne til 10 scoringer. Og hvem andre enn Trond Andersen server Torstein Helstad ballen, og vi snakker 0-1. Kampen er bare 14 minutter gammel, og du kan i det fjerne høre «dørene lukkes» fra T-bane stasjonen på dette lille tettstedet. Så er det Røa som får frispark like etterpå, og man er akkurat like langt. Sånn sett kunne vi bare startet litt senere på 1-1, da hadde vi spart litt tid. Så er det Andersen igjen som finner Sørensen på hodet og vi snakker 1-2. Trioen Andersen, Sørensen og Helstad, kan høres ut som et snekkerfirma eller ukas underholdning på danskebåten, men det er det definitivt ikke. Det betyr store problemer for et forsvar på en fotballbane. For 1-3 blir også regissert av nettopp Sørensen og Helstad, det er Sørensen som setter fart på høyresiden slik vi har sett han utallige ganger tidligere i karrieren, og sammen med dagens aviser serverer han Helstad ballen foran mål. Torgersen dukker opp som «troll i eske», og analyser av bilder i etterkant sier at det er Torgersen som helt klart setter scoringen, vi snakker 1-3. Som Torgersen sa etter kampen, gode skuespillere kan få middelmådige regissører til og se gode ut.

I pausen er det tydelig at denne kampen ikke var Røas stor-satsning, de kunne jo hatt en speaker som fortalte litt vitser eller spilte den kassetten som sikkert sto i anlegget. Kiosken ligger fint til i solen, men hva slags signaler sender de vestover med stenge dører? Hadde det ikke vært for legender som Moen og Rønnevig kom og kastet litt glans over arrangementet, ville det sett ut som en ubetydelig 5 divisjonskamp i avdeling 3.

Manager har fylt hodene til gutta med selvfølgeligheter igjen, og andre omgang er i gang. Jeg vet ikke hvordan manager klarer det, men motstanderen scorer ofte rett etter pause, og det er intet unntak denne kvelden heller. Det er 2-3 og vi gir skryt til Røa for fint spill. Så er det dirigenten selv igjen Sørensen, som legger en corner til Oleg, som omsetter i resultat og det er 2-4. 3-4 scorer Røa på en straffe, men så var det også slutt for Røa. Etter dette er det Løkka show og 3-5, 3-6 og 3-7 scores av Helstad, Oleg og Sørensen. Hvor de samme også står bak assistene,  bortsett fra 3-7 scoringen, den assisten skal Andreas Borgen få, herlig innhopp og fin volley. Evig unge Lal får også noen minutter, og hadde det ikke vært for en god keeper så hadde også han vært på scoringslisten. Men hvem i all verden husker på slikt?

Løkka vinner komfortabelt, men slipper inn litt for mange mål. Vi bommer også på en straffe, men dyser det ned akkurat som Røa ønsker det med stenge dører og uinspirerende rammer. Det vi ikke dysser ned er Arnfinns strafferedning, som han tar fast. Ellers vil jeg si at alle gjør en god jobb, og at det er Jan Derek Sørensen som blir dagens BB, er helt fortjent. Med 2 scoringer og 3 assist, kunne han spilt i dress og slips. Bare for å fortelle hvem som er sjefen. At løkka er nærmere 3-10 enn Røa er 4-7, tar vi med oss hjemover.

At kiosken er stengt bryr ikke pressen seg om, og det er kaos som vanlig. I playboy Dahles fravær denne kvelden, er det Helstad som svarer til de utenomsportslige journalistene. Mens Edner-Dahl, Wæhler, Hunstok og Andersen er hete objekter for alle lokalavisene. Sørensen tar seg av de tyske stor tabloidene. Manager bare gliser og er fredet en uke til. At han sender mail til alle gutta, fra sin «Commodere 64» sier bare hvor lettet han er. Sirkus løkka pakker ned og sammen med en ny dose selvtillit tar de med seg 3 poeng og forlater bygningen.

Det viktigste er ikke å delta, men å se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s