Løkka tapte toppoppgjør!

Løkka - KFUM

8. Seriekamp; Bærumsløkka – KFUM3  2-3  (2-1)

Nadderud kunstgress; ca. 14 grader, litt sur vind

Tilskuere; ca. 16 med bla. Hartold med frue, Sigurd Roll, Nico Halvorsen og han med øretelefonene og hvit lue som alltid er der.

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Halvorsen –  Wæhler – Kaspersen – Haave

Sørensen – Oleg – Hauger – Hunstok

Helstad – E. Torgersen

Benyttede innbyttere:
Andersen, Dahle, Edner-Dahl og Nordraak

BB: Andreas Hauger

Oppsumering:

Yes, Yes…

Det var klart for toppoppgjør på Nadderud denne kvelden, og KFUM3 var dagens motstander. Fakta sier at begge lag har 18 poeng og har et tap mot nettopp Grüner denne sesongen. Så her er det veldig enkelt, den som vinner leder serien. Det er jo alltid litt usikkert når du møter et tredjelag, du vet aldri hva de kommer med. Er det unge lovende, som spiller for en karriere på A-laget, eller en gjeng som traff hverandre i speideren, som syntes det og knyte knuter ble litt kjedelig etter fylte 40.

KFUM har i tillegg til sitt tredjelag et lag i fjerde divisjon og et i OBOS-ligaen, og for de som ikke er fotball interesserte betyr det første divisjon, og ikke en liga for de som bor i OBOS. Det er på samme måte, at det er ikke kun de som tipper som spiller i Tippeligaen heller, forstå det den som kan…  Det gjøres noe riktig i KFUM og klubbdirektør Eivind Arnevåg gjør en formidabel jobb, med å alltid ha fokus på imaget på denne trekanten av en klubblogo som skal symbolisere KFUMs verdier, ånd, sjel og legeme.

Manager gjør noen endringer denne kvelden og går litt ut av «comfort sonen» ved og lese opp lagoppstillingen fra topp til bunn, fra normalt keeper og oppover,  den mannen er klin gæren. Det er viktig å tenke detaljer for å bli bedre, men hvilke detaljer? At Tiger Nils er satt på benken denne kvelden, kan skyldes hans uttalelser sist trening om kaptein Wæhler. «Han gjør aldri noen feil, men heller aldri noe bra». Husk på det Tiger, at det kan ta år og skape tillit, men bare noen sekunder på å ødelegge det.

Toppoppgjøret er i gang, og det er løkka som tar ansvar i starten. Etter bare 2 minutter og 19 sekunder er det Torstein Helstad som setter 1-0 etter en slags «Roger Nilsen heading» fra Thomas Haave som assist i forkant av målet. Uansett, Helstad setter fart og setter ballen nydelig forbi KFUMs keeper. Om det var ånd, sjel eller legeme de tilreiste supportene tenkte på akkurat da, vet jeg faktisk ikke. Uansett, de må ha tenkt på  noe riktig, for bare 5 minutter etterpå har de redusert til 1-1, etter et skudd som Rekdal må gi retur på. Det er lenge 1-1, og begge lag jobber for en etterlengtet scoring. Vi snakker 40 minutter av første omgang, når vår latviske perle Oleg, henter ballen og passerer et par motstandere som om det var norske heimevernsoldater, før han serverer Sørensen ballen på kanten. Sørensen spiller Helstad inne foran mål og vi snakker 2-1. Et stykke magi som ville fått plass i et hvilket som helst trylleshow. Helstad noterer seg for sin andre scoring denne kvelden og supporterne koser seg på Nadderud i det pausen er et faktum.

I pausen blir Hartold invitert på en kopp kaffe og smågodt i garderoben, men han takker nei, da han påstår at han etter bare to løkka kamper allerede har fått sukkersyke. Mens resten av løkkas stjernegalleri varmer opp, i håp om at manager skal benytte deres tjenester.

Jeg mener å ha nevnt tidligere at motstanderen ofte scorer etter pause, og det er jo litt rart. For da har vi jo akkurat snakket om hva vi skal gjøre og hvordan vi skal score flere mål? Men når du tenker på at det har motstanderen også, så er det kanskje ikke så rart allikevel. Det er i alle fall KFUM som reduserer til 2-2, etter et innspill som gjør at 2 KFUM spiller er alene med en Arnfinn Rekdal som må konstaterer at ballen havner i nettet. Omgangen er 25 minutter gammel, og det er såkalt stillingskrig. Og det er noe som oppstår når de kjempende hærer har inntatt stillinger overfor hverandre, har gravd seg ned og ikke makter og drive motstanderen ut av den valgte stilling. Akkurat sånn var det…  Men så da etter 34 minutter spill av omgangen er det KFUM som kontrer, eller makter og drive løkka ut av stilling og setter 2-3. Og for første gang i kampen er det KFUM som er i ledelsen. Manager klør seg i hodet, gjør noen bytter men løkka klarer aldri å redusere og kampen ender med 2-3 seier til KFUM. Supporterne skjønner ikke hva som skjer og kampropene har stilnet noe.

Vi møter et meget godt KFUM lag, de skal få all honnør for en god kamp. De vinner fortjent, og spiller til tider for tøft for løkka. Løkka gjør en god figur, jobber hardt og spiller på seg en del skader mot slutten. Det er mange jevne og midt på treet på spillerbørsen denne kvelden, men jeg ønsker og trekke frem Torstein Helstad med sine 2 scoringer i første omgang, Oleg som jobber godt før han må ut med skade, det samme gjelder også publikumsyndlingen Kim David Hunstok. Andreas Hauger som trykker på «play» når dommeren blåser, og jobber jevnt godt i 90 minutter, selv om han misbruker flere frispark. Fireren bak gjør også mye bra, men 3 bakover er for mange i dag. Og det er Andreas Hauger som reiser fra Nadderud med tittelen BB, vi gratulerer!

I dette sirkuset er det ikke bare å tape en kamp å reise hjem, og av og til kunne sikkert manager ønsket at man spilte i 5 divisjon for moro. Men alle skal ha svar, og alle spørsmål handler om manager og om han er riktig mann? Den franske stor avisen «Equipe,L» har alleredet gått i trykken med «Fra Gulbrandsen til Nullbrandsen» på forsiden. Den eneste som prater og koser seg er Playboy Dahle, han snakker med alle og sier at hadde han fått litt mere spilletid kunne han satt mere preg på kampen. Hadde jeg fått en omgang hadde vi vunnet sier Playboyen i bar overkropp, før han signerer noen spillertrøyer og takker for seg. Kaptein Wæhler er noe mer ydmyk og sier at vi må bli mere kyniske, og det har han helt rett i.

Sirkus-løkka kommer sterkere tilbake, og KFUM kan nyte et poeng til hver av sine verdier på vei hjem til tivoliet på Ekeberg sletta.

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s