Poengdeling i Helstad-show!

Helstad

(Hva sa du? Jeg scora 3 mål ja… det kan du godt få med… )

2. Seriekamp; Bærumsløkka – Jusstudentenes 3-3 (2-2)

Nadderud kunstgress; 7 grader, surt og kaldt

Tilskuere; Nei, eller Kenneth Eckmann kjørte innom da han var ute på øvelses kjøring med sin datter Emilie.

Lagoppstilling:

4-4-2:

Forn
Halvorsen–  Wæhler –  Andersen – Morris

Gilbert – Hunstok – Strand – Oleg

Sørensen – Helstad

Benyttede innbyttere:
Bakke, Haave, Mathisen og Lal

BB: Thorstein Helstad

Oppsumering:

Yes, Yes…

Det var da utrolige mye studenter i denne serien da, sist gang var det bare en generell gjeng (OSI) og nå har dem spesialisert seg på juss. Hvor gode de er i å spille ball gjenstår å se, men de bør være vant til både dommere, lover og regler. Jeg hadde en prat med noen av de kommende advokatene, og de sa at gjengen besto alle av jusstudenter fra UIO som var mellom 19 og 26 år, men at flesteparten var rundt 20 tallet. Et ungt og lovende lag med et helvete foran seg, med andre ord!

Manager hadde stort sett fult lag og ta av denne kvelden, bortsett fra et par unntak. Det er ikke skadene pressen vil skrive om, men at Playboy Dahle er på modell oppdrag i utlandet fremfor seriekamp, skaper store overskrifter og fjerner fokus fra gruppa. Vi har selv valgt denne jobben, uttaler Manager i et eksklusivt intervju med det tyske magasinet Kicker. Så vi må tåle at pressen skal snu hver stein, og at fokuset blir dratt feil vei. Manager ligger alltid litt foran, og avholdt pressekonferanse tidligere på dagen, hvor man selv fortalte at Playboy Dahle var uaktuell, men at det var gitt dispensasjon.

Nytt fra sist er at Ivar Forn har kommet inn for Rekdal, og at Gilbert har spilt seg inn på laget etter sist trening. Spiss-paret og resten av legendene trenger ikke nærmere presentasjon. Ellers kan vi ta med oss at det ble delt ut nye oppvarmingsjakker, noe vi virkelig ikke trengte. Og når designet til den nye jakken, ikke helt traff designet til den gamle buksen, kan jeg forstå at usikkerheten sprer seg raskt i gruppa. Det må da være grenser for hva mennesker med et så stort press utenifra, skal takle?

Kampen er i gang og et noe svakt løkka-lag i åpningen, skyldes svak oppvarming får jeg høre litt senere. Her må det tas grep, eller hva Kaptein Wæhler? Også ikke noe «jammen» bare hør på pappa nå… «bedre oppvarming Wæhler», også se på meg når jeg snakker til deg… sånn da skulle det være i orden.

Det er paragrafrytterne som skal åpne scoringsfesten, og tar ledelsen 1-0 etter en 8-10 minutter av kampen. Har egentlig ikke så mye mer å si enn at det er vel fortjent. Men så er det, som så mange har sagt tidligere, tiden etter en scoring er viktig. Men jeg lurer egentlig på når tiden er viktigst. Er de fem siste minuttene mer viktig enn de fem første? Eller er tiden viktigere på 0-1 enn på 0-0? Kan jo være et nytt synse spørsmål til alle fotballekspertene der ute, så kan Davy Watne utvide sendetiden litt, om han får besøk av noen da? Uansett, det er duoen Sørensen og Helstad som skaper balanse bare sekunder etter, og det er Helstad som er sist på ballen, det er 1-1. En scoring disse gutta like gjerne kunne gjort for Borussia Dortmund, Monaco eller Rosenborg. Det er mange likheter, 11 mot 11 i 90 minutter med nye oppvarmingsjakker.

Kamp-uret er bare 18 minutter gammelt når det er Lars Iver Strand, denne nyinnkjøpte midtbane juvelen som finner Helstad med en presisjons pasning av øverste kvalitet, Helstad omsetter pasning til scoring. Akkurat som i gamle dager når du skulle sette inn penger på den røde postbank boka, en ting er å ha pengene, men du skulle sette dem inn også. Løkka er i føringen med 2-1. Fansen har begynt å synge om sin nye yndling Lars Iver Strand, men kommer raskt ned på jorden igjen, når en av disse unge «lesehestene» setter 2-2 noen minutter før pause.

I pausen gjøres det et par bytter, Oleg må få ut aggresjonene et annet sted enn på banen, og blir erstattet med Bakke, som igjen har luktet kamp. Og Gilbert blir erstattet med Haave. Skuffelsen til Gilbert blir fort erstattet med at Telia nå har kommet med «Data Rollover», og tanken på at du kan ta med deg data videre til neste måned er så stor at han glemmer at han har blitt byttet ut. Ellers skjer det lite, men vi tar med at Nikolai Mathisen så smått begynner og varme opp, ikke bare for det han skal spille, men for å fyre opp fansen litt ekstra.

Andre omgang er en omgang man egentlig kunne gjort unna på kanskje 10 minutter. Sånn sett er jo sportsrevyen perfekt, du får høydepunkter og scoringer, ferdig snakka. Det som er viktig å ta med seg fra omgangen er scoringen til «kverulantene» et sted mellom 21 og 22 minutter av omgangen, som gjør at de tar ledelsen 2-3. At de har et skudd i stolpen, som igjen går i andre stolpen og ut, det kan vi kalle en rimelig stor målsjanse. Selve høydepunktet i omgangen er når Lars Iver Strand igjen finner Thorstein Helstad rundt 16 meteren, men en god pasning som allikevel ikke var helt ferdig scoret, Helstad demper og setter 3-3 og betaler kontant, han ber keeperen behold veksle pengene og trenger ikke kvittering. Det er 3-3 og like langt, og særlig mye lengere kommer vi ikke heller, for det er det som blir sluttresultatet denne kvelden. Mon tro om det er nettopp 3-3 Carew og Helstad hadde tippet noen timer tidligere i Helstads tippehjørne for ComeOn?

Etter kampen er det som vanlig sirkus, og manager prøver og svare på spørsmål så godt han kan mens han prøver å svelge unna en smoothie med blåbær og eple. Det er rart med det, men istedenfor å fokusere på prestasjoner, er det igjen Playboy Dahles modell oppdrag pressen vil ha mer informasjon om. Dommerne får skryt og det er bare Oleg som er misfornøyd, Bærumsløkka er på tabelltopp etter bare 2 runder, og det er 3 lag på 4 poeng. At Thorstein Helstad blir BB, etter 3 scoringer er helt fortjent. Vi tar med oss et poeng, mot et godt fotballag og ønsker studentene lykke til!

Det viktigste er ikke å delta, men å se bra ut når du vinner!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s