Cup-stemning på Nesodden!

Nesodden2

 

3. Seriekamp; Nesodden 2 – Bærumsløkka  0-13 (0-5)

Berger kunstgress; Ca. 6 grader og kaldt som faen!

Tilskuere; Ca. 30

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Halvorsen–  Wæhler – Andersen – Haave

Gilbert – Oleg – Dahle – Morris

Sørensen – Patsis

Benyttede innbyttere:
Nordraak, Lal og Manager

BB: Arnfinn Rekdal

Oppsumering:

Yes, Yes…

Når terminlisten kommer er det viktig å være rutinert og merke seg de borte kampene som er lengst unna. Og når du har vært med i dette «gamet» i noen år, så er det svært rutinert og ikke kunne på en kveld som dette. Faktisk så rutinert at det er litt patetisk av de som møter opp. Ja ,og om du ikke har annet å gjøre en torsdagskveld, sent i April enn å spille ball mot Nesodden2, så må du nesten bare takke deg selv. Selv var jeg en av de som brukte kvelden på Nesodden, og det har jeg takket meg selv for, for den kvelden glemmer jeg aldri.

Løkka var uansett etter flere forfall, 14 mann som møtte til kamp, og legenden Espen Patsis Torgersen hadde funnet veien til Nesodden for å tørke støv av fotball ferdighetene. Og når du tar en titt på start elleveren så må det være en drøm og være manager, når du bare vasser i rutine og dyktige fotball spillere.

Nesodden hadde i sine 2 seriekamper før denne, vunnet over NIH med 3-2, men tapt for Jusstudentene. Men, det var lagt inn en protest i kampen mot advokatspirene, som mest sannsynlig ville vippe Nesodden sin vei. Det betyr at dagens kamp var et toppoppgjør og regne, noe det for øvrig er hver gang Løkka spiller kamp. Forventingene var store og fasilitetene helt ok, dessuten fikk vi til og med nøkkel til å låse garderoben med.

Kampen er i gang, og rektor Torgersen har ikke mer enn akkurat fått tørket vekk sennep og ketchup fra munnviken etter stoppet på veien, før han setter 1-0 etter pasning fra Sørensen. Jeg måtte spørre flere ganger om det var Torgersen, og det var det. Hvor dukket denne mannen opp fra og hva har han gjort hele vinteren? Gutten er ikke dum heller da, han lukter spilletid borte mot Nesodden grunnet mange forfall, legger toppformen akkurat til datoen og sørger for at pressen er på plass. Og som Torgersen selv sa etter kampen, det er ikke hva du gjør inne i hallen i februar som betyr noe, du må levere når det gjelder. Eller som Playboy Dahle ville sagt det, hjelper ikke å ha draget hele kvelden hvis du går hjem alene.

Mange trodde Løkka hadde fått en god start, og det hadde vi også. Men det viste seg at motstanden var noe mere urutinert enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Faktisk var dette laget noe annet enn hva Nesodden pleier og stille opp med, ifølge treneren. Og om ikke han vet, så vet ingen… så det stemmer nok det. Jeg er jo en som alltid har vært fan av og score mål jevnt og trutt, og det er akkurat det vi gjør denne kvelden. I løpet av omgangen er det foruten Torgersen – Playboy Dahle, Sørensen, Wæhler og Andersen som alle setter hver sin scoring. Og når det gjelder assister har Sørensen 3, Halvorsen og Gilbert hver sin. Og om vi skal trekke frem en scoring kan vi jo ta frem Stian Halvorsen sitt løp på kanten, hvor han legger inn til Sørensen på 2-0 scoringen, nydelig spill og en scoring som sikkert har blitt tegnet i en eller annen lære bok på 90-tallet.

Vi kommer ikke unna at Løkka dessverre går på et par skader i første omgang, og det er først Halvorsen som må ut og deretter er det Wæhler. Og ikke nok med det, men unge lovende Lal og Nordraak får endelig muligheten til å vise seg frem for folk og fe, men dessverre må også Lal vifte med det hvite flagget og må gi seg til pause. Når dommeren finner ut at omgangen er over, står det 5-0 til Løkka, og kampen er avgjort. Båtene fra Oslo går ikke lenger så hyppig og ryktet om at kampen er avgjort er allerede nådd Aker Brygge, noe som ødelegger den jevne tilskuer-flyten fra stor byen.

I pausen tar manager på seg drakten, og Trond Andersen mener at vi kunne forhandlet oss frem til en 8-0 seier bare ved å snakke med dem. En tanke jeg liker godt, vi kunne gjort unna kampen på halve tiden og vunnet 8-0. Og når vi ser det i etterkant så ville alle ha vunnet på det. Vi hadde byttet bort 5 mål, i 45 minutter. Tid er tross alt penger.

I andre omgang scorer løkka ytterligere 8 mål, og vi har ikke tid til å gå igjennom alle. Men for å ta frem noen høydepunkter må vi nevne at Oleg og manager scorer 3 mål hver, ja det er helt sant, manager setter 3 mål. Oleg har i tillegg også 2 assist, så han herjer i omgangen og når det gjelder managers mål kan vi snakke lenge om de. Men vi er alle på benken enige om at både Erna Solberg og Angela Merkel hadde satt de samme mulighetene, 10 av 10 ganger om de hadde vært akkurat der manager var. Og det er jo det som kjennetegner en god spiss, at du er akkurat der ballen ramler ned. Og det skal manager få for, han var der det skjedde, flaks vil mange si og jeg er en av mange. Som jeg sa innledningsvis, er dette en kveld jeg aldri glemmer og dessverre må vi tåle å høre om denne kvelden i mange år fremover. Manager scoret 3, vi vinner 13-0 og det er rene cupstemmingen på Nesodden. Det virket som om det eneste Nesodden ønsket var et lite trøstemål, akkurat som når et eliteserielag møter et 4 divisjonslag fra Indre Østfold i cupen. 4 divisjonslaget fikk aldri trøstemålet sitt denne kvelden, og det var akkurat som om det var nok og bare være der, få være med i cupen, at det kom noen fra byen og ville leke.

Ellers tar vi med at Nordraak setter seg på scoringslisten, at Arnfinn Rekdal fortjent blir BB etter et par herlig redninger og holder nullen. At Sørensen eier stort sett hele banen til tider, og at Torgersens comeback gjør at journalistene må jobbe overtid. At det blir endringer i fireren bak, ikke spiller noen rolle og at maskineriet bare går og går, og at sirkus Løkka er å regne med på topp av tabellen også i år. Om du lurte på om Morisbak var med, så var han det. Men det var noen problemer med den klokka som viser hvor langt han hadde løpt, så fokuset var et annet sted.

Som alltid skal alle ha en bit av Løkka, og pressen vil snakke med manager, Torgersen og Rekdal etter kampen. Rekdal er ydmyk og sier at han gjorde jobben sin og ferdig med det. Torgersen mener som alltid at laget bør bygges rundt han. Og manager prøver og dysse ned sine 3 scoringer, akkurat som det er vanlig kost. På inn-pust føyer han også til at hadde han spilt hele kampen, hadde han scoret 3 til, før han ber pressen snakke med de som ikke har den samme uttellingen som han.

Jeg har alltid sagt det, har du fått drakt kan alt skje!

Det viktigste er ikke å delta, men å se bra ut når du vinner!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s