Løkka blødde for drakta og vant!

OSI 2

 

10. Seriekamp; Bærumsløkka – OSI 4-1 (2-0)

Nadderud kunstgress; 19 grader og en fin dag for fotball

Tilskuere; ca. 30 med godt humør, Gulbrandsen senior samt mange av fremtidens løkka spillere.

Lagoppstilling:

4-4-2:

Forn
Tiger –  Wæhler – Haave – Mathisen

Gilbert – Sørensen –  Oleg – Dahle

Patsis – Helstad

Benyttede innbyttere:
Kaspersen

BB: Thomas Wæhler

Oppsumering:

Yes, yes…

Siste kamp før sommerpausen, og serien har snudd – kan Løkka snu trenden på hjemmebane?

Manager eller sirkusdirektøren er vel strengt tatt presset opp i et hjørnet, og tåler ikke flere tap på hjemmebane eller tap generelt. Men vi tar med oss at Løkka har en positiv opplevelse etter sist møtte med OSI, for da vant Løkka 4-0 på Domus Athletica en kveld i April. Og når mailen før kamp blir sendt ut som vanlig, er det mer enn nok folk tilgjengelig denne kvelden, men man vet jo aldri hva som dukker opp. Men med 2 keepere og 13 utespillere skal ikke dette være noe å bekymre seg for. Og når du ser på lagoppstillingen, så forstår du at Løkka mener alvor.

OSI er altså Oslo Studentenes Idrettslag som jeg også forklarte sist gang vi møttes, og det har ikke endret seg på et par måneder. Og nå er tiden inne for en såkalt revansje, noe jeg ikke helt forstår – vi har jo som sagt spilt mot hverandre, hvor mange ganger skal vi gjøre det? OSI har også røde drakter, og det betyr at de må spille med vester. Og det å spille mot «vester» kan være livsfarlig, det ligger mye krefter i vester. Bare se tilbake på kampen mot Lyn.

Vi forvirrer OSI litt, med at vår latviske perle Oleg kommer litt senere. Og setter han ikke opp på dommerkortet før minutter før fristen. Vi hører at ryktene går, «Oleg er ikke med i dag» – et lite triks vi lærte fra Lyn kampen som ser ut til å virke godt. Og nedturen blir stor når OSI forstår at Oleg er på kortet allikevel. Han har selvfølgelig også med seg herrevesken sin, og ber om at den blir passet godt på. Vi passer selvfølgelig godt på den, for det jeg vet er den verdt millioner. Og når han tar av seg pistolbeltet og legger det pent ved siden av, er det ingen som tørr noe annet enn å passe godt på alt sammen.

Før kamp start hadde jeg for øvrig en liten prat med agent Helstad, og han forsikret meg om at jeg var på blokka hans. Som jeg sa; jeg sliter med lite spilletid, og er litt på kanten med manager så en ny klubb kunne passet meg godt i sommervinduet. Jeg nevnte bare for ordens skyld at jeg kunne tenkt meg en kort kontrakt med mye penger, og gjerne langt unna. Først forsikret han meg om at jeg var på blokka, og deretter at jeg var et «hot» salgsobjekt, men at han ventet på den rette telefonen. Jeg fikk en god følelse og tenkte at det er min mann…

Kampen er i gang og det er Løkka som har presset fra start. Det kan virke som at gutta har lyst til å vinne, og at man vet at om under 90 minutter er det sommerferie. Kampen er 20 minutter gammel når Løkka får en corner. Det er Sørensen som finner kaptein Wæhler som er tilbake igjen, og setter 1-0 med hode. Fin corner, godt satt, og en nydelig start for et hardt presset løkka lag. Vi har faktisk noen store muligheter til i denne perioden, og spiller god og underholdene fotball. 2-0 er det agent Helstad som ordner selv, og det er perlen Oleg som har assisten, men den er ikke ferdig scora – og Helstad runder keeper elegant. I det store bildet er det Løkka som har omgangen, men OSI kunne for all del også fått en scoring, og som vi alle vet er 2-0 en vanskelig ledelse… eller hvordan var det der?

I pausen er det show, Kaspersen, Rekdal og undertegnede sammen med løkkas yngre talenter viser triks, du ikke visste fantes. Hælspark, dragninger, finter og sjarm dyttes i fanget på de fremmøtte, og det er ingen som ikke går videre til Oslo…

Det sier seg selv at andre omgang av en fotballkamp er de siste 45 avgjørende minuttene, og det er intet unntak denne kvelden heller. Eller de gangene det blir ekstraomganger så er ikke andre omgang avgjørende, men siste ekstra omgang, om det ikke er «sudden death» da, da vil jo det siste målet være avgjørende. Men det er jo som regel det siste målet som er avgjørende allikevel…. Ja vi kan holde på lenge…

Vi har spilt i nærme 60 minutter når Thorstein Helstad går i en hode duell som ender med hode skader. Både Thorstein og OSI sin spiller får skader og blir liggende, og sånt er alltid kjedelig, og ikke noe gøy og se på. Og jeg vet ikke hvor mange ganger Thorstein har spilt fotballkamp med ambulansepersonale tilstede, men i 5 divisjon på Nadderud er de i alle fall ikke. Vi får gutta til sykehus, og mens Thorstein blir fraktet ut ser jeg i verdiskrinet, at telefonen hans ringer. Det er et langt nummer, noe som kan minne om et nummer fra Quatar. Jeg tenker med en gang, blir jeg ikke proff i Quatar fordi agenten min ikke kan ta telefonen? Jeg kan ikke ha agenter som er på sykehus med uflaks, jeg må ha agenter som er på tærne hele tiden med flaks?

Manager tenker at nå glipper vel denne seieren også, og ryker noen sikringer igjen, uten at vi går mer innpå det. Og til alle de involverte så må vi bare beklage for det genet vår Manager aldri fikk.

Kampen er igjen i gang, og det er Løkka som får et straffe spark bare 5 minutter etter skaden og avbrekket, som Sørensen setter enkelt i mål. Det ser i alle fall enkelt ut… Etter dette er det stort sett Løkka, og Rektor Torgersen vil være med og setter 4-0 etter fin pasning fra Gilbert. OSI får sitt trøstemål også på straffe et par minutter før slutt, og setter 4-1. Noe som også blir sluttresultatet. Alle gutta jobber godt i dag, og det er Kaptein Wæhler som blir BB. Han er sikker bak der, og scorer også det første målet. Sørensen eier også midtbanene i perioder, og vi gir OSI honnør for mange gode sjanser.

Løkka tar med seg en viktig seier, før sommerpausen og kan ta ferie med noe mindre mas fra pressen. Men det alle snakker om er hvordan det går med hodeskadene til Thorstein og OSI sin spiller. Vi får meldinger om 3-4 sting på Thorstein, og 12 sting på OSI sin spiller, men at alt er etter forholdene bra. Og det er godt å høre. Men det er klart at dette er ikke bra for Thorstein, det er liksom nå sesongen hans starter, sommer, sol og bar overkropp.  Dessuten leste jeg at det er «ut» med store solbriller også… alt på en gang. Uansett vi ønsker begge gutta god bedring, og takker OSI for kampen. Men nå trenger vi vel ikke å spille mot hverandre mer, vi er enige nå?

I bilen hjemover spør Thorstein om nye fotball-sko, og gudskjelov for at ikke karrieren endte slik. Og jeg sjekket det lange nummeret på Thorsteins telefon, det var ingen som skulle ha tak i meg… Løkka er tilbake, gutta blør for drakta, og sommeren er her. Vi blir farlige i høstsesongen!

God sommer og igjen god bedring til Thorstein og OSI sin spiller!

Bærumsløkka – fordi vi vinner når vi vil!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s