Løkka for sterke for Lille Tøyen!

tøyen

 

4. Seriekamp; Lille Tøyen – Bærumsløkka 0-6  (0-1)

Bryn kunstgress; 9 grader og oppholdsvær

Tilskuere; ca 4

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Tiger – Haave –  Wæhler – Morisbak

Gilbert  – Hauger  – Matjevevs – Patsis

Sørensen – Helstad

Benyttede innbyttere:
Mathisen, Lal, Hunstok og Kaspersen

BB: Alle gutta!

Oppsumering:

Yes, yes…

Da er vi tilbake, og vi er klare for å oppsummere oppgjøret mellom Lille Tøyen og Bærumsløkka, denne noe kalde Mai-kvelden på Bryn kunstgressbane.

Lille Tøyen strekker seg over Hasle, Lilleberg, Hovin, Keyserløkka og Ensjøbyen og klubben har bortimot 400 medlemmer. Da sier det seg selv at det meste baserer seg på frivillig arbeid, selv om de påstår at det er noe inntekter fra kiosksalg og kakelotterier. Mulig de driver en kiosk et sted, men under hjemmekampene må du ta med popcorn og brus hjemmefra. Eller for hva jeg vet, kanskje var det kakelotteri i Ensjøbyen i går kveld?

Det var mange løkka spillere på plass denne kvelden på Bryn, og vi kan ikke legge skjul på at Løkka er i dytten om dagen. Og hva er vel bedre enn et friminutt hjemmefra, for og spille litt ball i organiserte former. Manager har stappet el-bilen full av smoothie og lakrisbåter, og funnet parkeringsplass så å si rett foran inngangsdøra som vanlig. Thorstein Helstad sier han får assosiasjoner til gamle cup-kamper, litt trange garderober, mye presse og denne årstiden gjør det vanskelig å komme utenom. Vi mangler bare en «speaker» som nevner et par feilparkeringer; «kan vedkommende som har parkert el-bilen sin rett foran garderobene vennligst flytte den slik at spillerne kommer seg ut» eller «rød golf, 2008 modell står med lysene på» du vet «speakere» er ofte bilinteresserte…

Kampen er i gang og Manager har funnet sine 11 utvalgte, ingen store overraskelser men vi ser allikevel at noen har vippset litt mer enn andre.

De første 30 minuttene er egentlig utrolig kjedelig, så vi som er på benken som heller ikke er der, får jo litt og snakke om mens vi står. Vi er innom temaene lærerfester og valgfag, og finner ut at svært lite av det vi diskuterer egner seg på trykk her. Men at det skjer ting på lærerfester, er det liten tvil om…

Kampen er ca. 38 minutter gammel når Løkka får frispark på 19 meter. Det er Andreas Hauger og Jan Derek Sørensen som stiller seg opp, og det er Sørensen selv som tar ansvar. Om du ikke var der, kan du sammenligne frisparket med Per Egil Ahlsen sitt i Cupfinalen 1984 – Fredrikstad mot Viking. Det er ikke mye forskjell, bortsett fra at Thorstvedt ikke sto i mål, og at Per Egil Ahlsen neppe hadde vært på Metallica konsert dagen før. Sørensen nynnet fortsatt på låtene og prøvde og finne noen holdepunkter fra taxituren hjem, i det de andre gratulerer han med scoring i frykt for å kjenne duften av øl i plastglass.

Resten av omgangen snakker vi ikke om, og vi går til pause på 0-1 til løkka.

I pausen får vi melding om at et eldre par fra Askim har valgt seg den store sjokoladekaken med strøssel, nede i Ensjøbyen. Alle lodd som slutter på 33 gir gevinst, 20 kr loddet og 6 lodd for 100… Det eldre paret hadde kjøpt for en 100 lapp, og da er ingenting som er hyggeligere enn og treffe på nettopp det siste loddet…

Kampen er i gang igjen og Løkka er noe mere på hugget, og det er Patsis som treffer en Lille Tøyen spiller og setter 0-2, og utagbart for keeper. 0-3 er det Oleg som setter etter fin pasning fra Helstad og kampen er definitivt i Løkkas spor.

Manager tror han gjør noen «alle skal spille» bytter, men det han faktisk gjør er genialt, uten at han vet det selv. Det hodet er stapp fult av varenummer og lakrisbåter, så det er jo tross alt begrenset med fotball forståelse. Uansett, han setter inn ballkunstneren Lal på topp med Helstad, og det tar ikke lang tid før Lal setter 0-4 nede i hjørnet for keeper og setter spikeren i kista.

De siste 15 minuttene er Helstad sine, han setter 0-5 og 0-6 som om det er en cup-kamp tidlig i Mai. Helstad twittret for øvrig et eller annet, om at han merket på kroppen at han spilte kamp i går #breddefotball… en tweet som forteller at Helstad fortsatt scorer når han vil, men at han kan løpe mer om han må.

Vi kan jo nevne at 0-5 målet er Patsis som faktisk prøver og score selv, men at den trenger hjelp fra Helstad for å komme over streken. Jeg vet at Patsis tullet det bort til pressen etter kampen, og kom med strofer som; det viktigste er at vi vinner sammen, og at vi er alle der for og gjøre hverandre bedre osv…  men sannheten er at han faktisk er litt irritert over at han ikke fikk satt det målet.

Kampen er historie, løkka har igjen vunnet en fotballkamp og er helt der oppe i teten med en kamp mindre spilt. I dag vil jeg trekke frem alle gutta, det er mange som gjør en god jobb, vi kommer noe tregt i gang men blir bra utover. Fireren bak med Arnfinn holder nullen, det er meget bra. Og ser vi på skrubbsårene til Mathisen, så skjønner vi innsatsen som blir lagt igjen på Bryn kunstgressbane denne kvelden. For Lille Tøyen har sine sjanser de også, men blir stoppet lett av gutta bak. Midtbanene med Oleg og Hauger i spissen, gjør en såkalt «usynlig» jobb og Helstad og Sørensen blir også gode bare de for litt hjelp av Lal. Det viktigste for gutta på topp er at de har gode folk rundt seg…

Sirkuset ruller videre, og kommer plutselig til et sted nær deg. Det er bare en kake igjen i Ensjøbyen, og den siste er alltid vanskelig og bli kvitt, så de velger og gjøre som Løkka – pakke og dra!

Bærumsløkka – Det viktigste er ikke å delta, men å se bra ut når du vinner!

 

#21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s