Gullfeber i Bærum!

BVH

 

6. Seriekamp; Bærumsløkka – Bærums Verk Hauger 5-3 (2-2)

Nadderud kunstgress; 17 grader og fin dag for fotball

Tilskuere; ca 16 inkludert Morisbakk senior, Hartmann x2 og fam Wæhler. Takk for oppmøte!

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Tiger – Mathisen –  Wæhler – Morisbak

Gilbert  – Hauger  – Matjevevs – Haave

Sørensen – Patsis

Benyttede innbyttere:
Thorstein Helstad og Mads Nordraak

BB: Fredrik Gilbert

Oppsumering:

Yes, yes…

Det er klart for den 6 runden av årets serie, og det er Bærums Verk Hauger som står på den andre banehalvdelen. Vi snakker altså om en fusjon mellom Bærums Verk og Hauger Idrettsforening i 2014 som utgjør navnet Bærums Verk Hauger. I følge wikipedia så dekker Bærums Verk Hauger områdene Bærums Verk, Rykkinn, Kolsås, Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger, men det hadde jo blitt et noe langt navn på et fotballag. Og tenk på fansen da… «gi meg en B» «gi meg en Æ» osv… «hva blir det», kampen er jo ferdig for lenge siden… Dessuten så har jo Lommedalen et lag i 4 divisjon, som ligger et par hoder foran med 5 seire og Glenn Hartmann som trener. Det er ikke lenge før Norge blir for lite for Hartmann. Med andre ord, Lommedalen klarer seg utmerket alene.

Uansett, det er jo litt nytenkende dette med fusjon i fotball verden, her kan vi ha noe å lære… Om du ikke er helt på toppen av tabellen, og det er litt stang ut, så er det jo bare å fusjonere med et lag som er mye bedre og kanskje et par divisjoner høyere. Bærums Verk Stabæk eller Bærumsløkka Liverpool og plutselig er du i Champions League finalen. Om du ikke er god nok på banen så er det bare å fusjonere, jeg liker tanken. Og sånn sett så kunne vel Bærums Verk gjort en noe bedre fusjon..?

Løkka er klare for hjemmekamp og Morisbak på 46 år blir kjørt til kamp av faren sin, det er noe søtt over det… det kan minne om Tangerudbakken, men jeg syntes allikevel det har en X-faktor.

Kampen er bare 5 minutter gammel når Løkka får et frispark ute på høyre siden mot Bekkestua sentrum ca. 35 meter fra mål. Det er Andreas Hauger som tar det, og legger vel i og for seg inn rundt straffemerket, men ballen treffer ingen og spretter rolig i borteste hjørnet og vi snakker 1-0. Men de fusjonerte guttene vil også være med på leken og setter 1-1 etter fint spill halvveis i omgangen.

Også er det Patsis da, publikumsyndlingen dukker opp foran mål som parkeringsvakter i sentrum og setter 2-1 etter nydelig innlegg fra Gilbert. Vakkert, rørende og et øyeblikks magi der altså. Men dessverre er det igjen BVH som ønsker å være med, og setter 2-2 bare minutter etterpå og det står seg også til dommeren markerer for pause. Vi kan jo ta med at Patsis også setter en fin scoring på hodet som blir blåst av for offside, han mener selv at det er feil dømt… men en ting er helt sikkert, det kommer aldri til å bli mål.

I pausen skjer det lite, men Helstad skal inn og vise muskler. Noe som ødelegger den gode samtalen som var på benken om overganger i Norsk fotball og fremtidige talenter. Kort oppsummert så kjøper altså storklubbene alltid noen skrapelodd, bare sånn for og se om det de har flaks. Og kan du gjøre noen millioner i året som skrapelodd, så kjør på…

Andre omgang er i gang, og det er BVH som gjør et selvmål på en corner, og om han er fra Bærums Verk eller et direkte resultat av fusjonen vet jeg ikke, men det står uansett 3-2 til Løkka og fansen synger om seriegull. Den sangen blir noe dempet når BVH igjen gjør et angrep og setter 3-3, og lagene følger hverandre godt og det er til tider tendenser til god og underholdene fotball. Vi kan vel si at dette er en jevn fotballkamp, og 3-3 kunne vært et rettferdig resultat… men en som ikke fulgte med i fusjonen var Fredrik Gilbert, og han ble heller ikke hentet til Løkka som skrapelodd. Han nedbetaler noe av overgangssummen når han setter 4-3 i det 45 spilleminutt, etter en nydelig heading fra 12 meter. Sangen om seriegull er igjen tilbake, og mens BVH skjønner at dette går mot et nytt tap setter like godt Helstad 5-3 på sin tredje ball berøring for kvelden, og løkka seier er et faktum.

Det er gull feber i Bærum, og Løkka leder tabellen etter 6 serierunder. Det har aldri vært større trykk rundt sirkuset, og det er mye utenomsportslige tilbud for en stakkars Løkka spiller og ta stilling til. Du skal ha jernvilje for ikke og havne i en dårlig grill reklame for Rema 1000 eller godt betalte oppdrag som fjerner fokus fra det vi kan, nemlig det og se bra ut når du vinner.

I dag vil jeg trekke fra Gilbert, Hauger og Sørensen som de tre med mye energi og gode løsninger, de har med seg mange andre også og Wæhler er uoverkommelig inntil han må ut med skade i låret. Jada Patsis, du var god du også, neste gang er det kanskje du som er BB. Du må bare stå på, og tenke fremover… det kommer alltid nye muligheter.

Sirkuset pakkes ned, fansen drar hjem og Wæhler kjører helt sikkert de 3 vanlige skivene til kveldsmat. Manager får kjeft av kona for og bruke for mye tid på fotball, og Sørensen er sist ut av dusjen som vanlig.

I dag er det hverdag igjen, og ingen tenker på at Løkka leder serien…

Bærumsløkka – Fordi vi er bedre enn deg!

 

#21

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s