Bærumsløkka for store for Fossum!

fossum2

 

13. Seriekamp; Fossum – Bærumsløkka  2-3  (1-0)

Fossum kunstgress; 13 grader og fin kveld for fotball.

Tilskuere: Sjelden vært så god kvalitet på tilskuerne. Jørgensen, Kolle, LP, Nordraak, Hartold, mor og far Bydal for å nevne noen. Men her er mange savnet, hvor var du når Løkka slo Fossum?

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Gilbert – Haave – Wæhler – Morisbak

Bydal – Strand – Sørensen – Hunstok

Karlsen – Tiger

Benyttede innbyttere:
Dahle, Oleg, Helstad, Hartmann og Lal

BB: Jan Derek Sørensen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Vi snakker toppoppgjør i 5 divisjon på Fossum kunstgress, et ungt Fossum-lag som før sommeren måtte reise slukøret hjem fra Nadderud uten poeng, skulle de klare det på eget gress da?

Dette er for noen et nostalgisk møte, Manager, Tiger og undertegnede startet sin fotball karriere nettopp på Fossum-banen, om man kan kalle det en karriere. Det var den gangen natur-gressbanen kun var ment til A-laget, kiosken var alltid åpen og folk møtte opp for og heie. Selv syklet jeg alltid opp for og se på A-laget til Fossums hjemmekamper, med småpenger nok til en vaffel og en brus. Og vintertreningene ble unnagjort på grusbanen med is-pigger og den oransje vinter-ballen fra select.

Man kan vel si at Fossum har litt av grunnen til at Bærumsløkka ble til i 1996. Det var lite tilbud til spillere som ikke var gode nok for A-laget, og få fikk det tilbudet den gang, nå var vi sikkert ikke gode nok heller… men den gang besto Bærumsløkka av spillere fra Fossum og lokalmiljøet rundt. Vi kan ikke unngå og nevne Anders Omdal sitt engasjement den gangen, og selvfølgelig Manager Øivind Gulbrandsen for at nettopp Bærumsløkka Fotball Klubb ble stiftet og fortsatt holder på..

Fossum har liksom alltid prøvd å få det til på fotball banen, med både Drillo og Høgmo som tidligere trenere. Spillere som jeg husker enda, Sveen, Teigland og sjefen selv Øyvind Huse, fantastiske spillere den gangen. Men de har liksom vært litt som Kongsvinger, aldri helt fått det til. Som en i «klanen» sa i 1999, etter at Kongsvinger hadde prøvd og rykke ned 17 ganger fra eliteserien, endelig klarte de det. Gratulerer…  Nå har aldri Fossum vært i den øverste divisjonen, noe de heller aldri klarer, men vi må vel si at de aldri fikk det helt til. Det skal sies at Fotballen i Fossum har blitt byttet ut med skiskyting og julemarked på klubbhuset, og det blir sjeldent gode fotballspillere av julemarked.

Forresten, jordbærluer er helt ut, til alle dere som skal strikke til julemarkedet, lag vaffelrøre isteden. Hvem faen er det som vil se ut som et jordbær med ryggsekk på vei til skolen?

Løkka kommer til Fossum-banen med en god følelse, selv om hjemme-tapet sist står uten noe særlig god forklaring. Men i fotball er det ikke alt som må ha en forklaring, noen ganger bare går det ikke… selv om Patsis med flere er skadet, stiller Løkka et solid og godt mannskap. Eneste nytt er debutanten Fredrik Karlsen, som får tillit fra start. Ellers har du hørt om de fleste før, ikke det at du ikke har hørt om Karlsen, og det har du helt sikkert gjort om du følger godt med på Italiensk Futsal – og hvem gjør ikke det…

Når man ikke vet helt hva man skal kalle det, brukes ofte jevnspilt eller at det vipper frem og tilbake. De første 20-30 minuttene av kampen er i den kategorien, og nødblussene fra hjemme supporterne går ikke av før ca. halvtimen spilt, da en av Fossum guttene setter 1-0 etter et fint angrep på høyre siden. Akkurat der fikk de det til.  Løkka har også et par muligheter, og vi tar med oss at Legenden Tiger Nils har et par muligheter uten at historiebøkene endres vesentlig. Men han får skryt av tilskuerne, og han er en spiller som tross alt har spilt seg bedre med årene. Og hvem hadde trodd at han skulle spille serie fotball på Fossum kunstgress i 2018?

Det står 1-0 til pause, og alle som har en H på midtukekupongen har troa på at dette kan gå veien… samtidig er det en junior som skytter 5 blink rett ned på stående bare noen meter bortenfor i jordbærlue… det gror virkelig i skiskyttermiljøet om dagen.

Andre omgang vil jeg si er Løkka sin omgang, vi kommer ikke utenom Oleg. Vår latviske perle og ballkunstner som tar ansvar, og lager tilværelsen vanskelig for de ny klekkede Fossum guttene. Og etter 13 minutter av omgang er vi like langt, Oleg setter 1-1 etter et fint skudd nede i hjørnet. Og ikke nok med det, han fikser 1-2 bare 10 minutter etter dette og Løkka er i føringen i Fossums egen legegrind.

Fossum har sine sjanser de også, men lykkes ikke helt som vanlig. I fotball er det slik at du må score på sjansene dine, og som Morisbak så fint har sagt det. Scorer du et mål mere enn de andre, så vinner du. Den gutten kan vi lære mer av, tenker jeg… Vi tar med at Thomas Haave tar på seg et rødt kort omtrent midt i omgangen, etter å ha felt en Fossum spiller på vei igjennom. Jada, det er i gråsonen for usportslig men samtidig er det ingen som bryr seg… det er såpass rutinert og pent utført, og når sjansen bare blir sløst bort, kan Fossum bare takke seg selv. Og når kaptein Thomas Wæhler setter 1-3 på en corner med bare 10 mann på banen, er alle enige om at dette er Løkkas sin kamp. Og Fossum sliter med Bærumsløkka, som alltid.

Han med jordbærlue og H på midtukekupongen, skjønner at slaget er tapt, og selv om Fossum reduserer til 2-3 og lager «god kok» de siste 3 minuttene, blir dette før tøft for et Fossum lag ingen vet hvem er. Men de skal få for innsatsen og oppmøte, ikke gi opp, stå på gutter… plutselig åpner kiosken en dag igjen og noen kanskje setter seg på sykkelen for å se på.

Med denne seieren tar også Løkka andre plassen på tabellen, en plass som gir opprykk. Fossum blir skjøvet ned på tredje plass, en plass ingen snakker om.

I dag må vi nevne alle gutta. Fireren bak med Legenden Telia- Gilbert, Haave, Wæhler og Morisbak som gjør livet surt for alle som skal opp til Engelsk muntlig neste år. Sørensen, Oleg og Strand som faktisk ikke har gjort annet i livet enn å spille ball, og det syntes. Bydal og Hunstok som til tider gjør narr av motspillere med stadig nye finter. Futsal Karlsen, Tiger Nils og Helstad som i alle fall gjør så godt de kan. For en gjeng og for et lag. Innbyttere som kommer inn og dominerer spesielt Oleg i  dag, vi tar med Hartmann også, som bare kontrollerer dette inn som om det skulle være så vanskelig. Manager utroper Sørensen til BB, og det er fult fortjent… for en fotball legende.

Om en epoke er over eller om ringen er sluttet, er ikke godt og si… James Bond ville mest sannsynlig bestilt seg en dry martini, shaken not stirred, Ethan Hunt eller Tom Cruise ville sagt «mission complete».. i Bærumsløkka – er vi ikke så opptatt av det å delta, vi vil bare se bra ut når vi vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

 

# 21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s