Nye Bærumsløkka skrev historie på Nadderud!

Sagene

 

1. Seriekamp; Bærumsløkka – Sagene 1-7 (0-1)

Nadderud kunstgress; 17 grader og nydelig dag for fotball

Tilskuere;  Ola J, Hartold, Marit G, 13 fastleger og to fra Jølstad.

Lagoppstilling:

2-3-1:

Bergskaug
Tiger –  Batty

Eckmann – LP  – Overdale

Eriksen

Benyttede innbyttere:
Jørgensen, Wisløff, Manager, Ankjell og Roll

BB: Jan Allan Bergskaug

Oppsumering:

Yes, yes…

Vi snakker 22 år siden Bærumsløkka startet et fotballag med lokale helter, og siden har det bare gått en vei. Og det har vært utallige legender og store profiler i klubben gjennom disse årene, men dette kan vi snakke mer om siden. Onsdag kveld på Nadderud var et historisk øyeblikk, manager Gulbrandsen har jobbet iherdig med og finne de samme gutta som var med fra starten av i 96, for å spille i en såkalt Old Boys liga, menn 33, vi snakker 7 mot 7 og 2 x 30 minutter. En liga Bærumsløkka skal sette på kartet i 2019…  Vi snakker starten på en ny «Oceans fifteen», der Manager samler sammen de gamle skurkene for og gjøre et nytt ran.

At det stiller 13 mann i alderen 40 – 50 år en Onsdags kveld for og spille mot Sagene, forteller alt om et udekket behov for sosial kontakt. Og når alle har med seg hver sin fastlege, og ambulansen er byttet ut med to karer i mørk dress fra Jølstad, da er det alvor. Det er sirkus Bærumsløkka på veien igjen!

Sagene er for mange sikkert bare en lunsjbar og en gammel kirke, men det er så mye mer en det. Det er et strøk langs Akerselva, med Oslo Losen i spissen, det er høy kultur og Sagene oser av urbanitet. At de også har noen som vil komme til Nadderud i like drakter, er jo utrolig hyggelig. Også at det passet på Onsdagen da, nå midt i tidsklemma…

Manager har ordet før start som vanlig, og igjen ser vi en manager som er i ferd med og miste garderoben allerede i seriestarten. Når lagoppstillingen er, «vi starter med en gjeng», også ser vi hvordan det går, så er det ingenting som er lagt til tilfeldighetene. Men selv om vi har ting og jobbe med taktisk, så er utstyret i orden som alltid. Og det skal manager få for… og før dommeren blåste ledet vi 1-0 der altså…

Overdale sendte meg melding tidligere på dagen, at han ladet opp med kylling og pasta, og tok et par timer i hengekøyen. Wisløff derimot, kjørte fire langwiener i lunsjen. Oppladningen til Bergskaug er jeg usikker på, men når han kom på Nadderud med en liten oransje Polo bag, var jeg sikker på at han skulle i svømmehallen. Og som vi måtte fortelle vår siste skanse, ta av deg hanskene før du hopper uti…

Det er jo alltid noen ting som dukker opp, og det er favoritt uttrykket til tidligere legende Axel Kolle. «Blir det låst» og «hvor skal verdisakene». Sigurd Roll mente at utlevert skjema måtte fylles ut, nærmeste pårørende, NAV-kontakt, arve liste, siste operasjon, osv… for så og legges i verdikassa.

Vi nærmer oss starten og det er Tiger Nils, løkkas bærebjelke gjennom alle år som har fått kapteinsbindet. Og det er vel fortjent. Når du ser på start syveren finner du bare legender, Bergskaug, Tiger, Batty, Eckmann, LP, Overdale og Eriksen. Jeg kan se de alle på tiltale benken i lusekofte, mens de fortsatt leter etter Manager. Men du verden for noen fotballspiller de var for bare noen år siden. Spørsmålet, er bare hva som er igjen… og om vi klarer og finne frem noen tidligere triks.

De førte 15-20 minuttene er det mye rart og god underholdning på Nadderud, og at Eckmann måtte ut etter bare 3 minutter med stein i skoen, setter vi på kontoen for uflaks. TV 2 studioet har alt av fotball eksperter på plass i studioet, og prøver og følge Løkka-Sagene samtidig som United spiller mot City. Her skal du ha tunga rett i munn… Kampen har rukket og blitt 21 minutter gammel når det er Sagene som klipper over den røde snoren, og åpner ligaen med 0-1 med et fint skudd. Men vi tar med at både Overdale og LP har hat gode muligheter til nettkjenning. Også Bergskaug da, som holder oss inne i kampen. Dette unge keeper talentet som altid har en finger med i spillet, noe han tidlig lærte på «Hit House» på 90 tallet. Han redder oss fra et par farlige situasjoner i denne perioden. Men noe mere enn det, skjer ikke den første omgangen, og lagene går til pause på 0-1.

I pausen er det god kok, og Løkka ser muligheter. Det loddes ut noen sesongkort, og fansen synger «Its only one fucking Bergskaug».

Det er dessverre Sagene som tar ansvar i andre omgang, og de øker ledelsen til 0-2, før LP setter Løkkas første scoring for sesongen, etter pasning fra kaptein Tiger. Det står 1-2 en god periode, og kampen vipper. Men når det først vipper, viper det til de grader Sagene sin vei, og når jeg spør dommeren etter kampen om han også hadde telt 7 scoringer, svarte han at han trodde det. Og selv om andre omgangen bare var 27 minutter og 40 sekunder, så tror jeg det er til vår fordel.

Brede Hangeland i TV 2 studioet, mener at Nye Løkka kan bite fra seg, men at vi må være mere presis i avslutningsfasen, og det skal vi ikke bare la ligge. Her må det bare nullstilles, og ny kamp neste uke mot Årvoll som vant 6-0 mot Alna. Det er viktig, vi må snu med en gang. Vi må se bak resultatet.

Vi må bare ta med oss det positive, og det er at Jølstad hadde lite og gjøre, vi har ting og jobbe med på feltet fremover, og vi scorer mål. Nå fikk jeg faktisk også akkurat fått bekreftet at manager har sittet i møter med klubbens styrtrike eier i morgentimene, og de gir prosjektet tid og øser inn ny millioner. De skal ha dette opp, og ønsker langsiktighet.

Knut Hartold mente at dette var god underholdning og har troa på nye Løkka, og før han stakk sa han «ikke send blomster til hjemmet».

Uansett Bærumsløkka skrev historie på Nadderud, sirkus Løkka kommer snart til et sted nær deg!

Bærumsløkka – fordi du trenger forbilder!

 

#21

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s