Arbeidsseier på Høybråten kunstgress!

3. Seriekamp; HSIL – Bærumsløkka 2-3 (1-1)

Høybråten kunstgress; ca. 17 grader og fint vær

Tilskuere; Preben Berg og 6-7 stykker fra Høybråten

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Tiger –  Wæhler – Haave – Morisbak

Lotten – Sørensen – Dahle – Jørgensen

Lal – Torgersen

Benyttede innbyttere:
Nicolai Halvorsen

BB: Jan Derek Sørensen

Oppsumering:

Yes, Yes…

Plutselig var det Tirsdagskamp gitt, det kan virke som han i forbundet setter opp en sånn luring innimellom, bare for og sjekke at lagene følger med. Og for nettopp Høybråten og Stovner er vel det, det nærmeste de kan komme en seier, at laget tar feil av dagen.

Uansett, det var tidlig ukestart på denne 3 serierunden, og Høybråten og Stovner Idrettslag var motstander denne kvelden. De kommer fra to tap mot henholdsvis Bærum og Frigg, så lysten på poeng er nok stor. Som Morisbak tidlig kommenterte, måtte vi passe oss for å tenke for mye på resultatene da Bærum og Frigg ligger helt der oppe. Bra Morisbak, Manager var litt mer på at de lå nederst på tabellen og dette var 3 lette poeng.

I motsetning til de to første seriekampene, som har vært noe kjedelig i perioder, så er dette et høydepunkt. Høybråten og Stovner Idrettslag er en klubb jeg ikke kjenner godt til, men de har ifølge hjemmesiden noen grunnverdier i Samhold, Engasjement, Likeverd og Mestring. Og slagordet er «Mer enn idrett». Og det kan vi bekrefte, her er det mye mer enn idrett, de er også svært opptatt av hvor man parkerer bilen, om dommeren tar de riktig avgjørelsene, og at man ikke skal ta bilder av spillere. Så engasjementet skal ingen ta fra de, og samholdet skal vist være super bra, gutta står opp for hverandre og ingen tyster. Likeverd er de helt der fremme på, selv om de har noe å hente på mestringen foreløpig. Men det skal sies at hard jobbing over lang tid, gir resultater. Men denne sesongen er nok kjørt gutter, men ikke gi opp, dere har noe på gang.

Bærumsløkka kommer til Høybråten kunstgress denne tirsdagen med en noe redusert stall, men de 14 som stiller oser det kvalitet av. Manager blir som nevnt bedt om og flytte bilen, da de er merkverdig mye opptatt av hvor vi parkerer, og skaper tidlig et image «ikke kom her og gjør som dere vil». De skal forresten få for at de fikk manager til å flytte bilen, og ja da – han parkerte svært nærme banen, men ikke nærmere enn han har parkert de siste 20 årene, og ingen har sagt noe tidligere.

Kampen er i gang, og det er tøft spill der ute, selv om tempoet ikke er høyt. Løkka har noen muligheter og kunne sikkert gjort mer ut av det. Men det er Høybråten som tar ledelsen 1-0 med et nydelig skudd fra 40 meter nærme krysset. Et skudd han skulle hatt for 25 år siden, så hadde han vært et talent, nå er det bare grise flaks. Men du verden for en scoring, og selv om det er litt mot spillets gang, er det allikevel fortjent. Og at mål preger kamper, er det liten tvil om. Høybråten får selvfølgelig litt selvtillit av scoringen, og går enda litt hardere inn i duellene.

Også er det Thomas Wæhler da, en slags Van Dijk bak der, som finner Patsis Torgersen på en vakker lang pasning. Den er så absolutt ikke ferdig scora, men vi som kjenner Patsis vet at denne evig unge ballkunstneren kan gjøre hva han vil med en fotball. Det står 1-1 etter at Patsis er ferdig med sitt, og Høybråten keeperen kommer til å drømme om den lobben i lang tid fremover. Vi er like langt, og bortsett fra et par taklinger og at Løkka kunne scoret et til, så er det ikke mer å nevne.

I pausen skjer det lite, manager mener vi kan bedre og må opp et hakk, mørket senker seg over Oslo øst og belysningen på Høybråten kunstgress skriker om å få byttet lyspærer, og innbytterboksen et strøk maling. Det er ingen åpen kiosk, og de 6-7 fra Høybråten legger man nesten ikke merke til.

I 2 omgang er løkka mere på, og det er Playboy Dahle som på et nydelig løp på kanten finner Lal inni boksen, Lal gjør ingen feil denne gangen og bredsider inn 1-2, og som Morisbak sier er det stort sett alltid plass oppi hjørnet. Etter dette blir Sørensen stygt taklet og det hjelper ikke på stemningen ute på banen at manager går ut og tar bilde av en spiller på Høybråten. Heller ikke at Eiendom Norge legger frem at Obos prisene falt hele 2,4 prosent i August. Temperaturen øker betraktelig og Høybråten girer opp engasjementet et «knepp til høgre» om Ola Lunde i NRK sporten hadde kommentert.

Sørensen kommer seg på beina, men er noe redusert, og dommeren får mer enn nok og ta tak i, i form av munnbruk og høyere temperatur på kunstgresset. Og når vi ser det store bildet, kunne nok dommeren lagt seg på en litt strengere linje fra start av. Det får vi ikke gjort noe med, og vi mister litt trykket på midten og Høybråten reduserer til 2-2 etter mye rot i eget forsvar, og akkurat i det Griezmann havner i Atletico Madrid igjen.

Det er harde tak de siste 5 minuttene av kampen, og Høybråten øyner sitt første poeng denne sesongen, men det er helt til Sørensen ser på klokka og tenker at dette skal vi vinne. Han vinner ballen rett utenfor 16 meteren og ser for så vidt etter noen å spille til, men tar saken i egne hender løper forbi og setter 2-3 nede i hjørnet og med det takker han for taklingen og avgjør dette i siste spilleminutt.

Bærumsløkka takker Høybråten og dommeren for kampen, selv om det var som og komme på en fest du ikke er invitert på. Men bruker anledningen til å ønske de lykke til videre i sesongen. Alle er enige om at dette var en arbeidsseier og en utrolig deilig 3 poenger. Vi kan også ta med at Høybråten var så skuffet over tapet, at de kastet strømpetape etter dommeren, en sak han ville gå videre med da jeg snakket med han etter kampen. De sendte også mail ved øverste Leder i fotball gruppa etter kampen, og ønsket et svar og imøteså en forklaring på parkeringen ved banen. Nederst i mailen fra lederen har han også slagordet «Mer enn fotball».

Vi må takke Bærumsløkka legenden Preben Berg for at han tok turen og så på, og da jeg spurte hva i all verden han gjorde her, svarte han at han bodde på Høybråten grunnet kona. Og da må jeg samtidig advare alle om å ha overtenning den siste timen på Stravinsky, gå heller hjem.

Løkka inntar tabell topp i det vi reiser fra Høybråten, og spillerne fortsatt snakker om det bildet som ble tatt, det de burde vært mer opptatt av er de 3 poengene som ble borte, og den mestringen som er en av 4 grunnverdier i klubben. Sirkus løkka pakker sammen og det de ikke vet er at vi hadde 14 spillere som ikke kunne komme i dag, og det laget hadde vunnet de også, bare mye mer.

Neste onsdag er det Frigg på hjemmebane, det er toppoppgjør, vi sees…

Det viktigste er ikke å delta, men å se bra ut når du vinner!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

# 21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s