Frigg vant toppoppgjøret!

4. Seriekamp;  Bærumsløkka – Frigg  2-4  (2-2)

Nadderud kunstgress; 20 grader og fint vær

Tilskuere; Nico Halvorsen, Sigurd Roll, Stein Halvorsen, Marit Gulbrandsen, Fredrik Karlsen, Johnny Lotten og Thomas Wæhler.

Lagoppstilling:

Gulbrandsen
Gilbert – Haave – Andersen  –  Tiger

Dahle –  Hartmann – Strand – Solli

Helstad – Sørensen

Benyttede innbyttere:
Kaspersen og Batty

BB: Ingen

Oppsumering:

Yes, yes…

Vi snakker toppoppgjør i old boys ligaen, og det er selveste Frigg som tar turen over grensa denne onsdagskvelden. Frigg kommer med to seire og et tap i ryggsekken, og ligger helt der oppe blant de store, sammen med løkka om dere skjønner.

Frigg er en klubb med mye historie og vant NM i fotball allerede i 1914, 1916 og 1921, så de vet hva de prater om. Selv om de startet som en gutteklubb i Herman Foss gate i 1904. Og de som har gjort leksene sine kjenner sikkert godt til Ragnvald Smedvik, David Andersen og Arne Wendelborg som alle tre dominerte sterkt på laget som ble norgesmestere i 1914. Vi kan jo også nevne at selveste Drillo spilte der i 1973, da de slo Arsenal 1-0 i en privatkamp. Men hvem slår ikke Arsenal da …

Det var også et Bærumsløkka lag som møtte på Nadderud med mange gode spillere og klar til kamp, selv om flere var på skadelisten. Manager var litt overtent og noe av grunnen til dette var nok at han selv skulle ta plassen i mål denne kvelden. Men på papiret skulle det ikke være noe i veien med dette løkka laget.

Ellers kan vi ta med at Haave, Batty og undertegnede hadde en god samtale før kampen om daglivarepriser, og at alle var enige om at avokado i 2 pakning er dumt (kjøp alltid løsvekt, gjelder løk også) og at bringebær er dyrt.

Uansett, det er fotball som skal spilles og Marit Gulbrandsen og Stein Halvorsen hadde ikke tatt en slurk av kaffen før Frigg setter 0-1 etter et fint innlegg. Men Thorstein Helstad skjønner alvoret og ringer opp igjen, og setter 1-1 bare et par minutter etterpå. Men Frigg lar seg ikke knekke fordi om Helstad utlignet, og de setter like gjerne 1-2 etter et fint oppspill på kanten. Jan Gunnar Solli pådrar seg en strekk på baksiden av låret i situasjonen og alle som har en B på midtukekupongen begynner og få troa. Men igjen er det Helstad som utligner etter assist av Jan Derek Sørensen og vi er akkurat like langt. En omgang preget av mange scoringer og to lag som kom for å spille fotball.

I pausen er det kaptein Trond Andersen som tar ordet og svarer på noen innvendinger fra Lars Iver, og om alle ble enige er jeg fortsatt litt usikker på. Men hvem bryr seg vel om det når det blir målt varmerekord i Drammen på 28,6 grader.

Andre omgang er i gang uavhengig om Løkka er enige eller ikke, og det er noen sjanser til begge lag, men mye feilpasninger og litt slurv kan vi sette inn på kontoen. Og det er Frigg som tar ledelsen 2-3 etter selvmål av løkka, og det er fort gjort å gjøre en liten feil i heksegryta på Nadderud. Glenn Hartmann spør oss på linja om han har på seg rød drakt, og frustrasjonen er et faktum. Thomas Wæhler som har tatt trener assist ansvaret tenker om dette lar seg snu, mens han klør seg i to dagers skjegget.

Og i det alle venter på Helstad og Løkka skal ringe tilbake igjen, er det nettopp Frigg som scorer 2-4 isteden og lar alle med B på kupongen le hele veien til banken.

Kampen ender 2-4 og vi kan ikke annet en å gratulere Frigg med seier og 3 poeng. Vi tar med at det er en artig fotballkamp, at løkka leverer godt under pari og at Frigg også er et godt fotballag. Da jeg møter Friggs assistenttrener Anders Gottlieb Nygaard på parkeringsplassen etter kampen, kan han fortelle meg at Frigg består av spillere som har spilt i eliteserien, 1 og 2 divisjon. Og vi kan ta med at Viggo Strømme som herjet med Myggen i Start på 90 tallet, på fotballbanen altså … var med, og vi kommer heller ikke utenom Kenneth Tønne og Johan Nås. Som henholdsvis har spilt i Bodø Glimt og Molde. Så vi ønsker de lykke til og kanskje sees vi neste sesong. Også for vi se hvem som vinner på overgangsmarkedet.

Jeg fikk ikke med meg navnet til Frigg spilleren som hadde litt dårlig tid, men han stoppet og rullet ned vinduet og sa, du må få med «at jeg er 51 år gammel og spiller jazz» … mens svetten fortsatt piplet fra pannen hans. Og hvor deilig er det ikke for han da, og komme hjem til familien med 3 poeng og vondt i kroppen og vunnet over selveste Bærumsløkka, og når han teller opp karrieren sin,  er det denne kampen han husker. Mens jeg har nesten glemt den allerede.

Sirkus løkka pakker sammen, og vi vet at vi kommer sterkere tilbake og neste onsdag er det Bærumsløkka – Bærum (kl. 21:00), og det er mer en enn fotballkamp. Vi sees …

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

#21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s