Bærumsløkka best i Bærum

7. Seriekamp;  Bærumsløkka – Bærum   2-1  (1-0)

Nadderud kunstgress; 11 grader og oppholdsvær

Tilskuere; Torgeir Algerøy og 3-4 til fra Bærum SK, David Moir og Familien Sørensen.

Lagoppstilling:

Rekdal
Morisbak – Haave  –  Wæhler – Tiger

Gilbert –  Sørensen – Solli  – Lotten

Helstad – Patsis

Benyttede innbyttere: Thomas Kaspersen

BB: Thomas Haave

Oppsumering:

Yes. Yes…

Jada – du har lest riktig, det er Bærumsløkka mot Bærum. Det blir som Asbjørnsen mot Moe eller Knutsen mot Ludvigsen. Det er nært, kameratslig, fint men også ramme alvor.

Bærum SK skal hele veien fra Sandvika til Bekkestua for å tøffe seg mot naboen, og de vet innerst inne at dette blir en vanskelig kamp. Bærum SK sier forresten gjennom slagordet sitt at de er «Sandvikas stolthet», her mener jeg de kan kline til litt mer, det blir fryktelig lokalt. For hvor går grensen egentlig? Der Anton Walles vei krysser Preståsen 12? Kom igjen a, si at dere er Bærums stolthet i alle fall. Men de skal få for at de ikke tråkker noen på tærne.

Det skal sies at Bærum kommer til Nadderud med selvtillit og ligger foran Løkka på tabellen. Da jeg snakket med Torgeir Algerøy før kampen, sa han at de bare var 9 mann i ett tiden, og jeg syntes det er rart at de møtes ett, når kampen ikke var før åtte tiden. Men i åtte tiden var de i alle fall fulltallig. Vi tar med at Torgeir er gammel Løkka legende med med mange gode historier i sekken.

Det skal også nevnes at hadde det ikke vært for Thorstein Helstad, hadde vi trodd denne kampen startet 21:00 som disse kampene normalt spilles. Dessuten var det torsdag og ikke onsdag. Denne torsdags kvelden var det mange fall gruver og gå i. Helstad kom forresten rett fra kamp med sønnen sin, og de hadde vist vunnet. Og godt er det, han mente selv at han er den pappaen som sier «drit i treneren» du skal gjør sånn … kanskje vi ser sønnen til Thorstein i en individuell idrett om ikke lenge.

Det har vært, og er et nesten umenneskelig press før denne kampen. Billettene er revet bort, effektene er mange, så rammen rundt skal ingen klage på. Politiet har økt beredskapen, og gitt klar beskjed om at fordi det er fotballkamp så ikke drikk champagnen rett fra flasken, ta med stettglass. Det ser bedre ut.

Bærum har jo et godt navn i fotball verden, i alle fall helt til der hvor Anton Walles vei krysser Preståsen 12, men du vet jo aldri hva de kommer med av folk. Er det PIM eller en sekretær som kommer, eller om de tror kampen er på Leos Lekeland. Og du vet du er i Bærum når dommeren får betalt i Bitcoin, eller når det er kjedekollisjon i Nadderudveien og det er 11 SUVer involvert, og det er kødden i Teslaen som startet.

Neida, det er ikke sånn. Det selges store kvantum av toalettpapir og tørkeruller i Bærum også, og det er ikke for det ungdommen skal bruke det som pannebånd, eller for det vi elsker dorull nisser. Det er for å støtte klubben og endene må møtes i Bærum også.

Uansett, Bærum SK er fulltallig og det samme er Løkka, dommeren har blåst i fløyta og eventyret er i gang. Og det tar bare 4 minutter før Thorstein Helstad plukker ned et nydelig innlegg fra Lotten og setter 1-0 nede i hjørnet. Fansen har fått det de kom for, en pangstart og valuta for dorull pengene. Det er to lag som spiller god fotball og Bærum SK kunne like gjerne scoret et mål, og kanskje skulle de hatt en straffe også. Men det blir ingen flere scoringer i omgangen og Bærumsløkka går til pause med 1-0.

I pausen skjer det lite, i alle fall på Nadderud. En enslig telefon ringer i skrinet med verdisaker. Men ingen tar den, og regjeringskabalen er vel akkurat ferdig lagt, så samme kan det være. Et par tilskuere begynner og kaste stettglass på banen, men får ikke med seg flere da de innser at glassene er fryktelig dyre.

Andre omgang er bare 25 sekunder gammel når rektor Torgersen finner nettmaskene og setter 2-0 til Bærumsløkka. Lurer på om det var et noe uheldig utspill fra Bærums keeper som traff Torgersen, som enkelt kunne øke ledelsen og ta imot fansens hyllest. Du kjenner du lever når du setter den, løper ned til hjørneflagget river av deg skjorten, og du vet at det er flere hundre som følger kampen på «teams». Men det tar ikke mange minuttene før Bærum SK setter 2-1 etter noe som egentlig var et innlegg som blir et mål. Og 2-1 er et faktum og spenningen i kampen er så til de grader til stede.

I tillegg til Bærumsløkkas stjernegalleri som alle selvfølgelig er godt kjent med, har også Bærum SK noen ess i ermet. Vi kan trekke frem Andre Muri som sikkert mange kjenner, med en karriere i Stabæk, Vålerenga og Odd. Og han og bærumsløkkas juvel Jan Derek Sørensen har tidligere spilt sammen i nettopp Vålerenga, og har du lest avisene de siste ukene så har du sikkert fått med deg allerede. En kamp i kampen på midtbanen der altså. Men dessverre for Bærum SK klarer verken Muri eller noen andre og sette ballen i mål, og resultatet blir 2-1 til Bærumsløkka. Vi konstaterer at det er to lag som spiller god fotball, og underholdningen er så absolutt tilstede på Nadderud denne kvelden.

Etter taklingen eller skulder til skulder duellen, eller hva vi skal kalle det fra første omgang, blir Bærums spiller nummer 7 Carlos liggende. Han må dessverre til legevakten og om ryktene er sanne, er det beklageligvis påvist et beinbrudd. Vi vil benytte anledningen til og ønske Carlos god bedring og vi regner med at han ble operert i natt allerede, og er i gang med opptrening gjennom Bærum SK sitt kjente opptreningsprogram. Vær positiv og tenk fremover Carlos, gir du maks i opptreningen hver dag, kan du spille ball i Mars, og da skal vi snart stille klokka igjen også. Uansett, god bedring!

Fansen trekker hjemover og  i «mixed zone» er det selvfølgelig kaos. Alle vil snakke med Sørensen, Muri, Torgersen, Helstad, Haave, Solli, Wæhler og begge lags managere. Og mens Øivind Gulbrandsen smiler og ler må Bærum SK sin manager svare på spørsmål om hva som gikk galt, om han sitter trygt, vil han holde på troppen til neste år, hva kunne han gjort annerledes, feil bytter, hva skjer med Carlos osv.

Bærumsløkka er ferdig for sesongen og har bare banketten igjen og har 1 poeng mer en Bærum SK, men Bærum har en kamp igjen mot KFUM og vinner de den kan de klatre oppover på tabellen. vi ønsker de lykke til.

Sirkus Løkka pakker sammen, Morisbak setter seg på sykkelen og skal sykle hjem, han bor jo bare rett nedi gata. Gilbert kan ikke vente med og gå på jobben i morgen, og snakke om seieren i lunsjen. Og Lotten gleder seg til sportsrevyen for og se innlegget til 1-0 scoringen i reprise. Mens manager feller en tåre og tenker hvor gøy det kan være med fotball selv om du fyller 50 om 3 dager… Og en ting skal alle ta med seg hjem, gleden av og spille fotball og at Bærumsløkka er best i Bærum.

Takk for oss, så håper jeg vi sees til neste år!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

#21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s