Jevn batalje på Marienlyst!

9. Seriekamp; Frigg  – Bærumsløkka  2-1  (1-0)

Marienlyst; 18 grader, og overskyet

Tilskuere; Far Gilbert og Familien Helstad, samt flere på balkongene rundt kirkeveien

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Gilbert – Tiger  – Dahle – Lotten

Næss  – Muri  –  Hasle – Bekkelund

Helstad – Patsis

Benyttede innbyttere: Andersen, Morisbak og Oleg.

BB: Lal, gjør ingen feil

Oppsumering:

Sirkus Bærumsløkka tok turen til Marienlyst i Oslo denne sene sommerdagen i August, for å prøve og overbevise for Frigg at vi ikke har ligget på latsiden i sommer.

Sist oppgjør før ferien vant Frigg 3-1 på fort Nadderud, og endelig var dagen kommet for å gjøre opp regnskapet fra sist.

Løkka stiller sterkt i alle fall på papiret, og med 12 mann til kampstart har vi faktisk en for mye. Og det skal Morisbak få for, at han ikke lar det ødelegge selvtilliten og troen på egne ferdigheter at det er nettopp han som må sitte på benken. Men tenker at ok, nå er jeg på benken, det betyr at jeg må gå i meg selv, se om det er ting å gjøre bedre fremover, snu hver stein, og jobbe mer systematisk med trening. Kanskje koble på Helstad og «prester bedre», se ut av landet, jobbe med kosthold, tenke nytt, og heller ha fokus fremover og ikke på hva som har skjedd. Jobbe mer med hode, være på tærne og klar når sjansen byr seg. Tankene er mange hos Morisbak, men når den verste skuffelsen får lagt seg, begynner han og småløpe og holde seg varm, mens han vinker til alle på balkongene rundt Kirkeveien. Og jubelen tilbake, er til å få gåsehud av.

At manager har bedt gutta komme i svart antrekk, må settes på kontoen for senskader av for mye rosevin i sommer. Han mener at han ikke kunne vite at Frigg skulle stille i mørke drakter, og gjør bare at Løkka for første gang i historien ikke stiller med like drakter til kampstart. Og plutselig ser det ut som et bunnoppgjør i serien for Menn 33 utgått på dato. Best før, men ofte like god etter. Men vi har Tiger da, han er best etter og var ofte god før.

At det er forbispaserende som kommenterer «så gøy at de spiller enda» og «dette er sikkert et veddemål»  bryr vi oss ikke om. Dessuten tror jeg ingen fikk det med seg heller.

Kampen er i gang og det er to lag som spiller omtrent som forventet, ikke alt for høyt tempo, men samtidig god underholdning. Kampen er 15 minutter gammel når Frigg setter 1-0 og helt ufortjent er det ikke. Det blir også pause resultatet, av den enkle grunn at ingen scorer flere mål.

I pausen skjer det ingenting, og selv om NRK ligger rett ved siden av banen, klarer de ikke og sende kampen på TV. Mulig Arendalsuka, renteøkning og «hva koster en dusj nå» stjeler fokus. Men vi tar med at både Andersen og Oleg har ankommet Marienlyst, og at Oleg har kjørt kollektivt i en time for å spille 20 minutter fotball, er bare en påminnelse om at han fortsatt  ofrer alt for og komme ut i Europa. Morisbak er varm og endelig skal også han få sjansen, du ser det i øynene hans at han tenker, denne kampen skal jeg snu. Og den fandenivoldskheten om at jeg skal vise verden at manager og alle kritikerne tar feil.

Andre omgang er blåst i gang og Trond Andersen har sagt at dette skal han dra i havn. Og det kan det se ut som han her rett i, etter scoring av Thorstein Helstad og 1-1 på resultattavlen. Mulig Løkka blir litt overivrig, og da er det selvfølgelig Frigg som setter 2-1 og ødelegger troa for å komme ajour i regnskapet fra sist. Løkka prøver alt de kan, men er dessverre ikke gode nok. Selv om alle jobber på, og ønsker og være like god etter.

Dommeren blåser av og vi kan ikke annet enn å gratulerer Frigg nok en gang med seier. Og må bare beklage, men vi har vist ligget på latsiden allikevel.

Etter kampen er det kaotiske tilstander på Marienlyst, alle skal snakke med Morisbak, Næss, Hasle, Muri, Andersen og manager. De må alle forklare tapet, og journalistene er fra hele verden. Italia, Tyskland og England er super interessert i hva som skjer med Bærumsløkka om dagen. Og trykket er spesielt stort rundt Morisbak og hvordan han takler de enorme svingningene rundt laguttak, familie, få hverdagen til og møtes, planleggingsdager i skolen. Siste tilbudet Løkka har på Morisbak, er skal vi danse i Tyskland. Men det krasjer dessverre med Allehelgensdag, om han skulle gå videre da, og den sjansen kan han ikke ta. Da fyller nemlig noen i nær familie år, og da er det bløtkake. Historien bare tenner på tyske presse, som elsker denne gutten og ikke minst Bærumsløkka.

Det er 4 kamper igjen av sesongen, og sirkus Bærumsløkka kommer tilbake. Og trykket blir ikke noe mindre nå. Om cupen i Norge er på vei ned etter svake tilskuertall, så er definitivt denne serien på vei opp.

Bærumsløkka – Best før, men ofte god etter

#21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s