Poengdeling mot Lommedalen!

11. Seriekamp; Lommedalen  – Bærumsløkka  3 – 3  (2-1)

Helsetbanen; 13 grader og et snev av høst

Tilskuere; Et par helt ukjente, sikkert agenter

Lagoppstilling:

4-4-2:

Rekdal
Næss – Andersen  – Dahle – Tiger

Gilbert  – Muri  –  Hasle – Bekkelund

Nansen – Patsis

Benyttede innbyttere: Haave, Lotten og Morisbak

BB: Morisbak, kommer inn og endrer kampbildet fullstendig.

Oppsumering:

Det er kvelden da Sirkus Bærumsløkka skal til Helsetbanen for å spille mot Lommedalen i serien som får alt for lite oppmerksomhet i media.

Det er klart for 3 runde, og de to siste møtene har henholdsvis endt med 1-4 seier borte og 3-9 tap hjemme. Så her er alt mulig, ut i fra tidligere resultater blir det vanskelig og være eksperten som skal tippe resultatet her. Det blir mye synsing.

Da jeg fant en ledig parkeringsplass, og rygget inn, (pleier og gjøre det slik at jeg kommer fortest mulig ut igjen «fast getaway») satt dommeren i bilen ved siden av meg med hånda i godteposen og sennep og ketchup i munnvikene. Han registrerte at jeg så han fordi det var litt trangt der, måtte være forsiktig så jeg ikke kom borti døra hans med min. Han tenkte sikkert, ikke se på meg, la meg spise pølse i fred… men jeg stirra, ikke fordi han spiste pølse, men fordi jeg så for meg han i dommerdrakt med fløyte i munn, inn i en rasende fart på Shell stasjonen nede i gata. Rett etter at de automatiske dobbelt dørene åpner seg, er det en fyr som blåser seg helt tom, og skriker «grill i brød med alt på, tur retur sennep og ketchup». Og er pølsene kalde blir det gult kort, og har dem ikke flere igjen er det direkte rødt.

Uansett, Løkka stiller 16 mann klare til dyst og det alle lurer på er om Morisbak er i start elleveren denne kvelden. Manager har holdt kortene tett til brystet, og selv Løkkaposten har ikke fått lagoppstillingen tidligere på dagen som de pleier. Morisbak må jobbe med tankene, for han er ikke i start oppstillingen, men får begrunnelsen fra Manager at han kom for sent. Det er tross alt en bedre grunn enn ikke å være god nok, og klokka kan han lære seg med tiden. Han er jo tross alt lærer, og de trenger egentlig ikke klokke, for det pleier å ringe inn eller ut når de skal noe.

Dommeren har tørket seg rundt munn, mørket har kommet krypende og Haaland har allerede scoret to mål for City, da Lommedalen – Bærumsløkka endelig er i gang. Stemningen er god på sidelinjen og Haave mener at Bærumsløkka aldri har hatt en bedre benk, og det kan jeg si meg enig i. På banene er det litt frem og tilbake, men det er Lommedalen som tar føringen etter godt spill, og når Rekdal blir satt i en «en mot en» situasjon står det 1-0 til håndverkerne fra dalen. Men vi har unge lovende Patsis, og han viser kunstner like etterpå og setter 1-1 og balanse i regnskapet. Dommeren angrer at han takket ja til løk på pølsa, men henger med så godt det lar seg gjøre, og før han blåser til pause, har Lommedalen igjen tatt føringen og går til pause med 2-1, som like gjerne kunne vært avblåst for offside, og Haaland har scoret sitt andre Hat-trick for City i serie kamp nummer 5.

Pausen er som pauser flest, litt tamt og kjedelig. Og ingen fotballkamper har vel blitt vunnet i pausen. Bortsett fra den gangen Liverpool lå under 0-3 for Milan i Istanbul, 25 Mai 2005. Da Rafael Benitez lukket opp døren til garderoben, hvor man hørte 50.000 Liverpool fans synge for full hals, og Rafael lurer på om ikke man skulle gitt fansen noe tilbake. Var det i dag det var Løkkas tur til å gi fansen noe tilbake?

Andre omgang starter friskt og Løkka er til de grader med på notene. Den sterke benken har kommet inn og vi kan se at Morisbak skaper selvtillit i gruppa. Det og vite at du har individualister i gruppa som kan score og avgjøre en kamp på egenhånd, gjør noe med alle sammen. Og det er da Alexander Nansen dukker opp foran mål etter nydelig forarbeid av Gilbert og setter 2-2. En deilig scoring som får pressen til å roe seg litt. Nansen har fått mye kritikk for sene byturer den siste tiden, og hva er vel bedre enn å svare med mål på Helset banen. Dessverre har Lommedalen andre intensjoner og setter umiddelbart 3-2 og igjen tar de ledelsen.

Så er det denne unge lovende Patsis da, hva er han laget av? Han dukker opp og setter 3-3, og ikke nok med det ha blir felt og dommeren blåser straffe like etterpå og muligheten til og gå opp til 3-4 er like rundt hjørnet. Men da finner denne rektoren ut av at han skal si i fra til dommeren at det ikke er straffe. Straffen er kanskje feil, men det er en kompensasjon for offside målet til Lommedalen og en straffe Løkka skulle hatt litt tidligere. Også er det jo slik at mange har gjort dette før Patsis, og når Arne Larsen Økland ble kjent for dette i 1980, stod det 3-0 og ikke 3-3. Dessuten hadde han scoret alle 3 selv mot Bayern Munchen.

Jeg deler kontor med en samisk sjaman, og vi har hatt mange gode samtaler opp igjennom. I lunsjen i dag tok jeg opp dette, og han mente at du sikkert hadde mye onde onder som skal ut Patsis. Ring meg en dag, så ordner vi en time, en skulder å gråte på og en god plan for oppfølging. Samtidig så tenker jeg at dette også kan han noe med å gjøre at Nansen ble foretrukket straffe skytter i garderoben før kamp?

Sirkus Løkka pakker sammen, og vi kan vel si at et poeng til hver er helt ok i denne kampen. Vi kan melde om god underholdning, frekk fotball, lukten av pølse i brød og topp fire.

Pressen skal som vanlig ha sitt, Patsis, Nansen, Muri, Manager, Bekkelund og Morisbak selger aviser og det vet de godt selv også, og må stå lenge og svare på spørsmål. I det lyset slukkes på Helset banen og dommeren er hjemme hos familien, dukker Carvalho opp på bakerste og setter 2-1 til Liverpool. For en onsdag, og for en lille lørdag og for et sirkus… og for et lag…

Neste onsdag er det Kjelsås på eget gress, kom tidlig, det blir fullt!

Bærumsløkka – Fordi vi er best!

#21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s